POTOVANJA

Kdo je najdražji popotnik med poslanci?

Objavljeno 25. september 2012 21.25 | Posodobljeno 25. september 2012 21.24 | Piše: Mo. S.

Za dobrih 100 tisočakov je potovalo že 40 zdajšnjih poslancev.

Roman Jakič.

LJUBLJANA – Potem ko se je svojemu 25 tisoč evrov vrednemu službenemu potovanju v Južno Ameriko odpovedal poslanec SLS Franc Pukšič, na dan prihajajo številke, koliko so za svoja potovanja na račun davkoplačevalcev letos porabili nekateri preostali poslanci.

Jakič na igrah, Komarjeva na stalnih destincijah

Za dobrih 100 tisočakov je potovalo že 40 zdajšnjih poslancev, do zdaj pa je bil najdražji poslanec Pozitivne Slovenije Roman Jakič. Za zadnje potovanje v London je porabil več kot 6000 evrov. Sicer je že 21. avgusta tja odpotoval na dopust, ki pa ga je moral včasih za kakšno uro prekiniti zaradi političnega sestanka. Vseeno ga je čakala dnevnica, medtem ko je med drugim obiskoval tudi paraolimpijske igre. Pravi, da so potovanja upravičena, če na njih aktivno sodeluješ.

Zamolčala Pariz

Polonca Komar iz Državljanske liste (DL), druga na seznamu najvztrajnejših (in najdražjih) popotnikov iz poslanskih vrst, se za Svet na Kanalu A ni spomnila niti ene delegacije, s katero je potovala. Strošek njenih potovanj je štirikrat višji od Pukšičevih, ki sicer potuje najpogosteje, a po navadi v sosednje države. Tudi Andreja Črnak Meglič (SD) se ne spomni, kje vse je bila, saj je od šestih potovanj naštela le štiri, pregrešno dragi Pariz pa zamolčala.

Deli s prijatelji