MINISTRICA?

Kdo je »gospa z mednarodnimi referencami«

Objavljeno 14. marec 2013 15.51 | Posodobljeno 14. marec 2013 15.51 | Piše: T. L.

Ministrstvo za finance bi lahko zasedla Simona Bovha Padilla, ki je zaposlena v Evropski investicijski banki, kjer je podpredsednik Anton Rop.

Simona Bovha Padilla.

LJUBLJANA – Mandatarka Alenka Bratušek naj bi po 15. uri vložila liste kandidatov za ministre, sicer pa se bo rok za vložitev liste iztekel ob polnoči. Ministrski kandidati Pozitivne Slovenije (PS) ostajajo javnosti še neznani, največ špekulacij pa je prav glede imena naslednika Janeza Šušteršiča na ministrstvu za finance. Andrej Vizjak, ki je še včeraj veljal za resnega kandidata, menda ni več v igri, možnost, da bi ministrstvo začasno vodila kar Bratuškova, pa je mandatarki Šušteršič odsvetoval. Včeraj je še izdal, da so »med kandidati za ministra Andrej Vizjak, gospa z mednarodnimi referencami in uradnik, ki ni primeren«.

Na ministrstvo iz EIB?

Pri Delu so preverili, kdo bi lahko bila kandidatka za novo finančno ministrico z mednarodnimi referencami in izkušnjami tudi v Mednarodnem denarnem skladu (IMF). Ugotavljajo, da bi to lahko bila ekonomistka Simona Bovha Padilla, ki je bila kot višja ekonomistka zaposlena v afriškem oddelku IMF, zdaj pa je zaposlena v Evropski investicijski banki (EIB), kjer je podpredsednik Anton Rop. Izkušnje ima tudi kot svetovalka pri Evropski komisiji, sicer pa ima doktorat z ameriške univerze Brandeis.

Deli s prijatelji