DRAŽBA

Kdo hoče zapuščino propadlega Zidarjevega SCT?

Objavljeno 21. julij 2013 13.08 | Posodobljeno 21. julij 2013 13.08 | Piše: STA, T. L.

Za še nižjo izklicno ceno bodo na prodaj obrat SCT v Mengšu in nedokončani objekti v Ljubljani.

Navadni upniki propadlega SCT bodo ostali praznih rok

LJUBLJANA – Stečajni upravitelj SCT bo 28. avgusta na dražbah znova prodajal proizvodni obrat v Mengšu ter gradbeno parcelo z nedokončanimi izboljšavami na treh objektih in podzemni garaži v Ljubljani. Za obrat je to četrti poskus prodaje, tokrat za dva milijona evrov, nedokončani objekti pa so na dražbi tretjič, tokrat za 2,8 milijona evrov.

Kot je razvidno iz sklicev dražb, objavljenih ta teden na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, morajo dražitelji varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene vplačati najkasneje dan pred dražbama, ponujeni znesek pa bodo na dražbi lahko zviševali v korakih po 10.000 evrov.

Cene upadajo ...

Gradbena parcela z nedokončanimi izboljšavami (objekti VN1, VN2, B2 in podzemna garaža) je bila na prvi dražbi na prodaj po 4,21 milijona evrov, na drugi dražbi pa za 3,5 milijona evrov. Na tokratni, tretji, dražbi bo izklicna cena 2,8 milijona evrov.

Proizvodni obrat v Mengšu je stečajni upravitelja Leon Benigar Tošič na prvi dražbi prodajal po izklicni ceni 8,4 milijona evrov, na drugi dražbi pa za štiri milijone evrov. Nato je poskusil z zbiranjem nezavezujočih ponudb, avgusta pa bo znova dražba, tokrat za dva milijona evrov.

Še več nepremičnin na prodaj

V začetku avgusta se sicer izteče rok za predložitev nezavezujočih ponudb za apartmaje v Fiesi, 6. avgusta pa bodo na dražbah na prodaj šest nedokončanih poslovnih prostorov skupaj z garažami na Dunajski cesti 190 v Ljubljani za skupno 242.000 evrov ter tudi zemljišče v Travni Gori v občini Sodražica ter umetniška dela.
 

Deli s prijatelji