BRALEC POROČA

Kdo čisti kakce policijskih konj v Ljubljani?

Objavljeno 16. april 2012 22.33 | Posodobljeno 16. april 2012 22.33 | Piše: D. P.

Včasih za to poklicano podjetje prehitijo meščani.

Iztrebki na pločniku in policijski stezi.

LJUBLJANA – Policija se ne prevaža po mestu le s kolesi, avtomobili in motorji. Možje postave premagujejo službeno pot in skrbijo za red tudi na konjih. Ravno na to temo se nam je oglasil bralec Jernej. »V petek dopoldne sta dva policijska konja dobesedno posrala pločnik in kolesarsko stezo na poti iz centra Ljubljane do Rožne doline. Zanima me, zakaj policista za sabo nista pospravila konjskih iztrebkov in ali bi to morala storiti,« je bilo zapisano.

V dveh urah jih ni več

Obrnili smo se na PU Ljubljana, kjer so pojasnili, da imajo za čiščenje konjskih fig sklenjeno pogodbo z enim izmed podjetij. »Podjetje je obvezano, da konjske fige počisti takoj oz. v roku dveh ur med delovniki in v roku 9 ur ponoči, ob vikendih in praznikih. Policisti konjeniki obveščajo podjetje takoj,« so odgovorili s policije.

Včasih so vrtnarji hitrejši

Ko smo popoldne preverili lokacijo, konjskih fig ni bilo več. Ali jih je počistilo podjetje ali pa kdo drug, ni znano, saj je povsem mogoče, da so bili na delu morda celo (ljubiteljski) vrtnarji.

Ga sploh hranijo?

Znano je, da so konjske fige tudi odlično gnojilo (za rože). Med policisti kroži tudi anekdota, kako je pred leti ena od meščank vestno spremljala policijskega konja po mestu, a potrebe štirinožec ni in ni hotel opraviti. Že utrujena spremljevalka policista in njegovega konjička se je naposled razhudila in okrcala varuha reda in miru, s čim da za božjo voljo ubogo žival hranijo, če jo sploh ...

Se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Imate za nas zgodbo, ki bi jo sporočili bralcem? Pošljite nam jo, z veseljem jo bomo objavili.

Deli s prijatelji