Predstavitvena informacija
Jamnik se je kalil v Probanki. A njega se nikoli ne preiskuje.

Kdo bo ustavil Jamnika?

Objavljeno 16. november 2016 23.36 | Piše: Mateja Babič Stermecki
Ključne besede: komentar

Jamnik se je kalil v Probanki. A njega se nikoli ne preiskuje.

Kdo bo ustavil Jamnika?
Mateja Babič Stermecki.

Naše državno premoženje še vedno močno buri duhove in tako bo, dokler ne bo vse tako ali drugače razprodano oziroma razdeljeno. Prav zato za zadnje milijarde slovenskega bogastva potekajo brezkompromisne bitke med ključnimi igralci na političnem in gospodarskem polju. Gre za dve interesni sferi, ki ju je najočitneje mogoče razdeliti na tabor za izjemno vplivnega predsednika uprave Modre zavarovalnice in predsednika Združenja nadzornikov Boruta Jamnika in proti njemu, pri čemer se tehtnica nepredvidljivo nagiba zdaj v eno, zdaj v drugo stran. Toda ni malo indicev, ki kažejo, da Jamnikovi krogi vendarle izgubljajo težo in vpliv, čeprav je on sam v desetletju obvladovanja kapitalskih tokov spredel tako spretno kadrovsko omrežje, da danes celo insajderjem ni čisto jasno, kaj se dogaja.

Toda tisto, o čemer se je prvo leto vladanja SMC in Mira Cerarja zgolj šepetalo, se na polovici mandata že jasneje odraža. Ni dvoma, da se je Cerar aktiviral, saj je očitno prižgal zeleno luč skupini, odgovorni za načrtno in strateško zmanjševanje vpliva Jamnika in njegovih privržencev. Pa tudi ni malo takih, ki ocenjujejo, da je za to skrajni čas, ker so apetiti v Jamnikovem omrežju nenasitni in se kar ne nehajo.

Te dni je bila spet vroča Probanka. Ob tem ne gre spregledati, da se je Jamnik kalil prav v Probanki. A zanimivo – njega se nikoli ne preiskuje, in to kljub jasnim indicem, o katerih je denimo pred dnevi pisal Janko Veber in so Jamnika razumljivo precej »vznemirili«. Prav tako je bil na Probanki v času, ko je le-ta dala kredit Branku Tomažiču, denar pa je menda poniknil v njegovem igralniškem projektu na Hrvaškem. A Jamnik ne odneha. Iz dobro obveščenih krogov prihajajo informacije, da naj bi si zdaj na vsak način prizadeval za novega predsednika Pozavarovalnice Sava ustoličiti svojega človeka in v nadzornem svetu Save Re ohraniti kadre, ki so poslušno zamenjali Zvonka Ivanušiča, kljub temu da niso predočili nobenega krivdnega razloga. A bitke še ni konec in čedalje glasnejše so tudi govorice o Jamnikovem labodjem spevu... 

Deli s prijatelji