KDO BO DIREKTOR?

Kdo bo šef na nacionalki? Nataša Pirc Musar pravi: RTVS me ignorira

Objavljeno 09. maj 2016 12.36 | Posodobljeno 09. maj 2016 12.39 | Piše: STA, Pe. J.

Programski svet se bo danes sestal na prvi seji po razveljaviti sklepa o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja.

O novem zakonu o RTV Slovenija bomo znova odločali volivci.

LJUBLJANA – Nataša Pirc Musar še ni dobila povabila na razgovor, potem ko je prejšnji teden prejela sodbo višjega sodišča, ki jo po njenem mnenju postavlja na funkcijo generalne direktorice RTVS, ostalega dogajanja pa za zdaj ne komentira. Kot je povedala nekaj ur pred današnjo sejo sveta RTVS, z njo še vedno niso navezali stika in nadaljujejo delo z vršilcem dolžnosti direktorja, ki je stari novi direktor Marko Filli.

Nekdanja informacijska pooblaščenka Pirc Musarjeva je bila aprila 2014 sprva izbrana za generalno direktorico RTVS, a so pozneje programski svetniki sklenili, da bodo glasovali ponovno. Kmalu se je namreč izkazalo, da programski svetnik Matjaž Sterže ne bi smel opravljati te funkcije, saj je bil leta 2010 član sveta Zaresa, zakon o RTV pa tako članstvo izrecno prepoveduje.

Danes zaseda programski svet

Predsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija Mitja Štular je v soboto sporočil, da še ne ve, ali bo na dnevni red ponedeljkove seje programskega sveta uvrstil morebitno imenovanje novega generalnega direktorja. »Prosil sem za strokovno interpretacijo sodbe, in ko jo prejmem, se bom odločal o nadaljnjih korakih. V tem trenutku je za ponedeljkovo sejo planirana razprava o zagotavljanju spoštovanja zakona, poklicnih meril in programskih standardov pri ustvarjanju programov RTVS,« je zapisal Štular.

Deli s prijatelji