IMENA

Kdo bo sedel v novi vladi?

Objavljeno 05. marec 2013 10.07 | Posodobljeno 05. marec 2013 10.08 | Piše: P. J.

Mojmir Mrak naj bi zavrnil ponudbo Pozitivne Slovenije.

LJUBLJANA – Prvi krog pogajanj s potencialnimi partnerji je predvidoma zaključen. Danes naj bi nadaljevali pogovore o programu koalicije, slabi banki in državnem holdingu. Sklenjen je že tudi razrez ministrskih mest, saj naj bi danes sprejel spremembe zakona o vladi, poroča Delo.

Ministri iz prejšnjega mandata se vračajo

Karl Erjavec in Tomaž Gantar naj bi nadaljevala delo na ministrstvu za zunanje zadeve in na ministrstvu za zdravje. Gregor Virant naj bi prevzel ministrstvo za notranje zadeve, kamor bo spadala tudi javna uprava. V vlado se vrača Igor Lukšič, ki bo ponovno prevzel ministrstvo za šolstvo. Na enako pozicijo naj bi se vrnila tudi Dejan Židan (ministrstvo za kmetijstvo) in Ljubica Jelušič (ministrstvo za obrambo).

Mrak zavrnil PS

Kot kandidata za ministra za kulturo se omenjata Stojan Pelko in Vlado Žabot, za ministra za gospodarstvo in tehnologijo pa poslanec PS Stanko Stepišnik, ki je sicer kazensko ovaden zaradi suma nenamenske porabe državnih subvencij. Tožilstvo se vrača na pravosodje, ni pa še znano, ali bo to mesto ponovno zasedel Senko Pličanič. Prav tako ni povsem jasno, kdo bo prevzel gotovo najpomembnejši in najzahtevnejši resor – finančno ministrstvo. Mojmir Mrak naj bi ponudbo zavrnil, resor pa sicer spada v kvoto stranke PS, ki bo imela pet ministrskih mest. Po tri ministre bosta imela SD in DL, Desus pa dva.
 

 

Deli s prijatelji