NA KOŽO

Kdo bo peglal Zahoviča?

Objavljeno 19. april 2016 00.35 | Posodobljeno 19. april 2016 00.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Vijolična družina lahko z dobrim nasvetom pomaga Zlatku Zahoviču.

Rok Tamše. Foto: S.N.

Potem ko se je pred skoraj 14 leti, ko je še pridno zabijal gole v dresu slovenske reprezentance, Zlatko Zahovič na SP v Južni Koreji sprl s selektorjem Srečkom Katancem, je letos udaril še v vlogi športnega direktorja Maribora. V Aziji je navdih za verbalni obračun s Katancem poiskal v kupovanju Šmarne gore in celo Katančeve družine, v nedavnem obračunu z varovancem Agijem Ibraimijem pa se je prek SMS-sporočil skrajno primitivno lotil še njegove družine in vere. Ker je Zahovič ikona slovenskega športa, veliki junak Maribora in Štajerske, za najzvestejše navijače vijoličnih pa edino upanje za svetla danes in jutri, ga na domačem dvorišču za ta izpad nihče ne obtožuje na glas.

Potem ko je upravni odbor kluba prek klubske spletne strani sporočil, da v NK Maribor obžalujejo incident, vendar bodo vse stvari reševali znotraj klubskih zidov, je Zahovič imel svojo novinarsko konferenco. Da se ve, kdo je glavni v klubu! Za preusmerjanje krivde na Ibraimija so nespretno uporabili slačilnico kot svetinjo, da bi Ibraimija predstavili kot izdajalca in nehvaležnega profesionalca, ki ne upošteva pisanih in nepisanih nogometnih pravil.

Dragi moji, znamenita SMS-sporočila niso bila del slačilnice NK Maribor! Vsebinsko in slovnično grozno sestavljena SMS-sporočila Zlatka Zahoviča so velika sramota zanj osebno pa tudi za NK Maribor, mesto Maribor in ves vrhunski šport v Sloveniji. Ker so bila čisto dno. Na primer, da Zahoviču verjamemo, ko se je na novinarski konferenci sicer izognil neposrednemu odgovoru na vprašanje, ali je z Ibraimijem komuniciral v alkoholiziranem stanju, je pa omenil, da je bil s hčerko na praznovanju rojstnega dne. Zato pa je ZZ na dolgo pojasnjeval, kako je moral peglati številne napake, izpade, grehe igralcev Maribora, da to ne bi vplivalo na njihovo nadaljnjo športno kariero in uspehe kluba. Če je to res počel, potem so mnogi znotraj in okrog NK Maribor njegovi veliki dolžniki. Če je Zahovič s svojimi dejanji reševal kožo in kariere mnogim v vijolični družini, potem naj se zdaj ti junaki izkažejo in popeglajo njegov trenutek slabosti. Naj mu dajo vsaj dober nasvet, kako in kdaj komunicirati z igralci zunaj slačilnice, v katerih primerih pa naj svoj telefon preprosto shrani pri prijatelju, da ga ne bi spet premagale nizkotne strasti. 

Deli s prijatelji