ISKANJE

Kdo bo nasledil prebeglega Hauca?

Objavljeno 19. marec 2012 11.41 | Posodobljeno 19. marec 2012 11.42 | Piše: T. L., STA

Nadzorniki Pošte Slovenije danes o postopku iskanja novega direktorja.

Je generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc pozabil, da bodo nekateri v koaliciji še najbolj veseli, če jim bo kar sam ponudil razlog za svojo zamenjavo?

MARIBOR – Nadzorni svet Pošte Slovenije, ki ga vodi Davorin Kračun, bo na današnji seji med drugim razpravljal o postopku imenovanja novega generalnega direktorja, potem ko bo to državno družbo kmalu zapustil dozdajšnji prvi mož Aleš Hauc. Ta odhaja za predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor (NKBM), njegovega naslednika pa bodo iskali z razpisom.

Hauc čaka na licenco Banke Slovenije

Hauc do nadaljnjega sicer ostaja na čelu Pošte Slovenije, saj čaka na pridobitev licence Banke Slovenije, o skorajšnji selitvi v NKBM pa je nadzornike že obvestil. Kot je dejal Kračun, bo razrešitev Hauca sovpadala s prevzemom nove dolžnosti, postopek imenovanja novega generalnega direktorja pa je v pristojnosti nadzornikov.

Zakulisni boj se je začel

Kračun je zatrdil, da bodo novega direktorja iskali z objavo javnega poziva kandidatom, to pa bo v kratkem. Imen, ki se v zvezi s položajem prvega človeka pošte pojavljajo v javnosti, prvi nadzornik ni želel komentirati, zaveda pa se, da se je zakulisni boj za ta položaj že začel. Kljub temu bo nadzorni svet po njegovih zagotovilih odločal na osnovi rezultatov javnega razpisa.

Po odhodu Hauca bosta družbo do imenovanja novega generalnega direktorja vodila oba člana poslovodstva, Igor Marinič in Vinko Filipič. Pošta Slovenije ima sicer tudi prokurista Matjaža Andrica.
 

Deli s prijatelji