RUBEŽ

Kdo bi odkupil dolg Jureta Jankovića?

Objavljeno 29. november 2012 11.24 | Posodobljeno 29. november 2012 11.24 | Piše: T. L.

Družina Janković išče rešitve, kako se rešiti upnika Pišljarja. Ena rešitev je odkup terjatev.

LJUBLJANA – Po ponedeljkovem odmevnem rubežu na domu Jureta Jankovića zaradi dolga treh milijonov evrov Marjanu Pišljarju se družina Janković pospešeno ukvarja s tem, kako se rešiti upnika. Kot pišejo Finance, naj bi bila najelegantnejša rešitev odkup terjatev. 

Bojan Pečenko, Pišljarjev odvetnik, je za časnik povedal, da bo upnik naredil vse, kar je potrebno za izterjavo dolga po legalnih in legitimnih poteh, pri čemer omenja tudi možnost ovadbe za kaznivo dejanje goljufije oziroma oškodovanje upnikov. Upnik je po odvetnikovih besedah pripravljen tudi prodati terjatev, zmanjšano za tveganje, ki ga prevzema kupec terjatve, vendar pa do zdaj ni bilo še nikogar, ki bi bil pripravljen to storiti. 

Za trimilijonsko terjatev bi dobil od 300 do 900 tisočakov

Financah so pogledali, koliko bi bila terjatev vredna na trgu, njihove ugotovitve pa kažejo, da bi glede na okoliščine in dejstvo, da se spor vleče že leta, poznavalci za trimilijonsko terjatev plačali od 300 do 900 tisoč evrov. Odprto pa ostaja vprašanje, kdo bi terjatev odkupil, saj, kot je opozoril Pečenko, zanimanja za odkup za zdaj ni bilo.

Med kupci, ki bi lahko odkupili terjatev, se tako omenja le nekaj poslovnežev, ki so naklonjeni družini Janković. 

Deli s prijatelji