ZOO

KD Življenje bedi nad domačimi živalmi

Objavljeno 01. september 2012 19.35 | Posodobljeno 01. september 2012 19.36 | Piše: Mi. K.

Ob pomoči KD Življenje zbrali vse avtohtone domače živali.

V ljubljanskem živalskem vrtu bodo predstavili avtohtone domače živali. Foto: Marko Feist)

Družba KD Življenje tudi letos sodeluje z ljubljanskim živalskim vrtom. V zadnjih petih letih so kot podporniki Živalskega vrta Ljubljana žirafam in sajmirijem omogočili primernejše in boljše razmere za bivanje, ob njihovi pomoči so tja prišli tudi novi prebivalci, in sicer surikate in alpake.

»Letošnji projekt je izobraževalne narave – spoznavali bomo slovenske avtohtone pasme domačih živali, ki živijo na kmetiji. Vsi poznamo ovce, koze, konje, krave, krškopoljske prašiče, štajerske kokoške in druge domače živali, njihova vloga na kmetiji pa marsikomu ni dovolj poznana,« so sporočili iz družbe KD Življenje. Prav zato je namen projekta ozaveščanje javnosti o pomenu slovenskih avtohtonih pasem domačih živali za ohranjanje biodiverzitete kulturne krajine.

Vse slovenske avtohtone domače živali boste lahko prvič na enem kraju srečali v ljubljanskem živalskem vrtu na družinskem dogodku, ki se bo odvijal v soboto, 13. oktobra. V primeru slabega vremena bo druženje potekalo v nedeljo, 14. oktobra. Za vse ljubitelje narave in živali bodo na prireditvi predstavitve avtohtonih domačih živali, najmlajši se bodo lahko zabavali ob številnih delavnicah in pestrem otroškem programu.

Deli s prijatelji