PRITOŽBA

Kazen zaradi šeškanja po zadnjici ostaja

Objavljeno 31. maj 2012 14.21 | Posodobljeno 31. maj 2012 13.42 | Piše: A. K.

Gorazdu Pereniču so zavrnili pritožbo in potrdili pogojno kazen zaradi šeškanja s kuhalnico.

Perenič pravi, da so spolna dejanja bila, a še vedno meni, da ni zlorabil položaja.

LJUBLJANA – Senat višjega sodišča v Ljubljani je zavrnil pritožbo Gorazda Pereniča in potrdil njegovo pogojno obsodbo zaradi spolnega nadlegovanja. Pogojna kazen mu tako začne teči predvidoma junija 2012, obsodba pa bo izbrisana izbrisana poleti 2014. Perenič pravi, da s sodbo ni zadovoljen. Dodaja, da so spolna dejanja bila, a še vedno meni, da ni zlorabil položaja.

Šeškal jo je s kuhalnico

Pereniča je nekdanja uslužbenka Sabahat K. prijavila, da jo je spolno nadlegoval od konca oktobra 2003 do konca marca 2004 v njegovem stanovanju na Vojkovi cesti ali v njenem na Palmejevi v Ljubljani. Ukazoval naj bi ji, da mu mora leči na kolena, nato pa jo je božal po zadnji plati in tepel s kuhalnico.

Po njenem je zlorabil položaj zaradi potešitve spolnega nagona, saj je imel ob šeškanju erekcijo. Zlorabo je prijavila tudi njena sestra Suzana K., ki ji je Gorazd Perenič priskrbel službo pri sebi na ministrstvu.

Intimen tudi s sestro

Perenič je pred časom povedal, da je imel z obema intimno razmerje, a da sta vanj prostovoljno privolili. Razkril je tudi, da je šlo za različne seksualne predigre.
 

Deli s prijatelji