TERNA

Kava je boljša z Novicami

Objavljeno 25. julij 2016 09.00 | Posodobljeno 25. julij 2016 09.00 | Piše: T. J. G.

Jožefa Hrovat je v Terni zadela antialergijski čistilnik Raycop.

Jožefa Hrovat rada bere Novice. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – »Seveda sem bila zelo presenečena, ko sem pod nalepko Terne v petek odkrila tri enake simbole, pri katerih sem takoj pomislila, da gre za sesalnik! Sploh ker nalepko vedno odprem brez pričakovanj in prav takrat, ko najmanj pričakuješ, te lahko doleti sreča,« ni mogla skriti navdušenja Jožefa Hrovat iz Gorenjih Lakovnic, naselja le lučaj od Novega mesta. Tudi v petek je, tako kot vsak dan, že zgodaj vzela Slovenske novice iz nabiralnika. »Moram pohvaliti našega raznašalca Novic, saj jih res zgodaj nosi,« je povedala in dodala, da prve jutranje kave ni brez Novic. Najprej skuha kavo, potem gre po časopis. Kava je namreč boljša z Novicami!

Jožefa se vedno najprej loti reševanja križanke in sudokuja. Križanke ima na splošno rada, pa ne da bi pošiljala rešitve in upala na kak dobitek, temveč se spopada s tovrstnimi miselnimi zankami za zabavo in užitek. Potem pa predela časopis v celoti. »Preberem domače in tuje novice, tragične zgodbe me zelo pretresejo. Zanimajo me zapisi z naših koncev, sploh če koga poznam, rada imam prilogi Okusi in o zdravju, seveda so tu še Ona ter Delo in dom, šport pa me manj zanima. Nikoli ne pozabim odlepiti niti nalepke Terne, čeprav sem ravno pred kratkim rekla, da nikoli nič ne dobim. No, potem pa tak dobitek!« je dodala Jožefa, ki je že dolgoletna naročnica. Slovenske novice so pri hiši že skoraj desetletje in pol, naročili so jih, ko je šel mož v pokoj, da ni bilo treba vsak dan v trgovino ponje.

Ko smo jo obiskali, Jožefa še ni vedela natančno, kakšen čistilnik bo dobila. Gre za profesionalni antialergijski sesalnik Raycop, ki ubije 99 odstotkov bakterij, odstrani 93,5 odstotka pršic in ves prah ter vso drugo nesnago, sploh pa je primeren za čiščenje ležišč, posteljnine, tkanin ter drugega oblazinjenega pohištva. »Imam pet let star navaden sesalnik, tako da mi bo tak čistilnik zagotovo še kako prav prišel,« je dejala Jožefa.

 

Deli s prijatelji