NAPOVED

Kateri obrazi na nacionalki namesto Slaka in Travna

Objavljeno 25. julij 2013 13.14 | Posodobljeno 25. julij 2013 09.48 | Piše: P. J.

Novo oddajo bodo vodili trije voditelji Odmevov in Tanja Gobec.

Slak v uvodnem nagovoru ob začetku sporne oddaje. Takrat še ni vedel, da utegne biti to njegova zadnja.

LJUBLJANA – Z Bojanom TravnomUrošem Slakom in njuno oddajo Pogledi Slovenije, ki so jo predvajali na nacionalni televiziji, je – kot kaže – res konec. Namesto nje Janez Lombergar obljublja novo oddajo, ki jo bodo predvajali v istem terminu, kot so Poglede. Novo 90-minutno oddajo Tarča bodo vodili Tanja Gobec, Slavko Bobovnik, Rosvita Pesek in Igor E. Bergant. Vodstvo RTV napoveduje, da bo nova oddaja imela 10-odstotno gledanost, poroča Požareport.

Sklep določa, naj premislijo še enkrat

Programski svet je sicer sprejel sklep, da bo ožje vodstvo še enkrat proučilo možnost ponovne uvrstitve oddaje Pogledi Slovenije v jesensko programsko shemo, če za to obstajajo kadrovske in finančne zmožnosti. Na seji je bilo 13 prisotnih svetnikov za sklep, šest proti, dva svetnika pa sta se vzdržala. Proti je glasoval tudi predsednik sveta Miran Lesjak, ki je sicer tudi nekdanji urednik Dnevnika in sedanji urednik sobotne priloge Objektiv. Slak in Traven sta prepričana, da je za ukinitev oddaje kriva 'kapitalska levica'.

Gledanost in plače

Novo oddajo naj bi začeli predvajati prvi četrtek v septembru, štirje voditelji pa bi se izmenjavali. Ob vodenju Odmevov naj bi Tarčo vodili »brezplačno« oziroma v okviru redne zaposlitve na TVS. Višji honorar zaradi vodenja oddaje naj bi prejemala le Tanja Gobec, ki je honorarna sodelavka. Lombergar za novo oddajo napoveduje 10-odstotno gledanost, medtem ko poznavalci menijo, da bo ta precej nižja, nekje med šestimi in osmimi odstotki. Oddaja Pogledi Slovenije je imela v juniju kar 12,5-odstotno gledanost. 

Deli s prijatelji