TRADICIONALNI IZBOR

Kateri bo šel naprej?

Drugo glasovanje za slovenski avto leta: izbirate lahko med 27 novimi modeli na našem trgu.
Fotografija: Slovenski avto leta 2021 je bila škoda octavia. FOTO: Arhiv izbora slovenski avto leta
Odpri galerijo
Slovenski avto leta 2021 je bila škoda octavia. FOTO: Arhiv izbora slovenski avto leta

Danes objavljamo drugo glasovnico za izbor slovenskega avta leta 2023, v prihodnjih tednih bomo objavili še štiri. Izbirate lahko med 27 avtomobili; od prejšnjega tedna smo dodali še dva, ki sta izpolnila kriterije. Gre za precej pestro družbo: med njimi so tako evropski kot azijski izdelki, kajpak je veliko športnih terencev in križancev različnih mer, ne manjkajo pa niti klasični modeli v smislu kombilimuzin, limuzin ali karavanov, najde se celo kak velikoprostorec. Tudi v pogonskem smislu je ponudba pestra, nekateri novinci imajo še vedno klasični pogon z motorjem na fosilna goriva, ki pa je pogosto tako ali drugače elektrificiran, nekateri modeli so pripravljeni le kot električni baterijski.

Kako glasovati

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največjo podporo bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo peterico finalistov januarja ocenili novinarji iz sledečih medijev: Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net ter avtomobilski blog Komotar minuta. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2023.

Glasovnice z vašim kandidatom za avto leta pričakujemo na naslovu Delo, d.o.o., Likozarjeva 1, 1000 Ljubljana. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 28. novembra 2022; fotokopirane bomo izločili.

Glasujete lahko tudi z elektronsko glasovnico na spletni strani Slovenskih novic. Vrhunec dogajanja bo tako kot v prejšnjem izboru januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskega avta leta, odločili o zmagovalcu.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije