CERTIFIKAT

Katera podjetja so družinam prijazna

Objavljeno 16. maj 2014 23.01 | Posodobljeno 16. maj 2014 23.01 | Piše: STA, Ma. F.

Do danes se je v projekt certificiranja vključilo že prek 200 slovenskih podjetij in organizacij.

Direktor Ekvilib Inštituta Aleš Kranjc Kušlan.

LJUBLJANA – Ekvilib Inštitut, nosilec certifikata družini prijazno podjetje, je danes podelil certifikate 17 podjetjem, od tega je 16 podjetij prejelo osnovni certifikat, eno pa polnega. Do danes se je v projekt certificiranja vključilo že prek 200 slovenskih podjetij in organizacij, imetniki certifikata pa skupaj zaposlujejo več kot 68.000 zaposlenih.

V obdobju med letoma 2011 in 2015 je pridobitev osnovnega certifikata sofinancirana iz Evropskega socialnega sklada, in sicer v višini 80 odstotkov stroška pridobitve osnovnega certifikata. Ekvilib Inštitut certifikat družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prejemniki certifikata

Osnovni certifikat so danes prejeli Mori, agencija za trg vrednostnih papirjev, Akrapovič, Coca-Cola HBC Slovenija, Dom starejših Logatec, Dom starejših občanov Črnomelj, Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, Javno podjetje Komunala Brežice, Javno podjetje Vodovod - Kanalizacija, Nova Vizija, Plinovodi, Prevent Halog, Proplace, Rudar Senovo, Senčila Medle in SETCCE, družba za e-poslovanje. Polni certifikat pa je prejela Unicredit banka Slovenija.

»Certifikat je prisoten v slovenskem prostoru že osem let. Že več kot 200 organizacij in podjetij se je vključilo v postopek ter prek njega uspešno gradi svojo organizacijsko kulturo, ki izboljšuje odnos do zaposlenih in do usklajevanja poklicnih ter družinskih obveznosti. S tem certifikat družini prijazno podjetje postaja najbolj prepoznaven, cenjen in razširjen certifikat na področju družbene odgovornosti,« je ob tem povedal vodja certificiranja in direktor inštituta Aleš Kranjc Kušlan.

Prepričan je, da v zadnjih letih zaznavajo tudi pozitivne premike pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja.

Deli s prijatelji