DISKRIMINACIJA

Katastrofa! Daniel je hotel prevoz, dobil pa podroben policijski pregled

Objavljeno 23. marec 2017 09.23 | Posodobljeno 23. marec 2017 09.23 | Piše: Mo. S.

Po družabnih omrežjih kroži zapis Daniela s sanjskega Mavricija.

Fotografija je simbolična

MARIBOR – Da smo še daleč od družbe, v kateri bi vsi živeli v slogi in drugih ne bi ocenjevali na podlagi rase, videza ali česa tretjega, dokazuje zgodba, ki je v teh dneh zakrožila po facebooku.

Njen avtor je Daniel z Mavricija, ki je iz Maribora v Ljubljano potreboval le prevoz, dobil pa podroben policijski pregled. Kot je zapisal, se mu je zgodilo nekaj neverjetnega, saj do zdaj ni vedel, da v Mariboru, kraju, kjer živi, bivajo tudi ljudje take vrste. Klical je na prevoze in želel najti nekoga, ki bi ga peljal do Ljubljane, a naletel na večinoma negativne odzive, češ da so njihovi avtomobili že polni. Dva sta ga zavrnila, ker jima je rekel, da je temnopolt, ena ženska pa ga je sprejela, a ko je prišel na železniško postajo, kjer sta bila dogovorjena, je mislila, da je ilegalni migrant, in poklicala policijo.

»Policija je prišla v nekaj sekundah in pregledala, ali imam papirje in ali sem begunec,« je pojasnil in se vprašal, kaj, za vraga, je narobe z ljudmi. Želel se je le peljati v Ljubljano na sestanek za delo, naletel pa neverjetne odzive. »Ali tu z vsemi temnopoltimi ravnajo kot z drekom? Ali so tu dobrodošli samo tisti temnopolti, ki so športniki?« se sprašuje.

Za konec je poudaril še, ko gredo ti isti ljudje na njegov otok, jih tam sprejmejo z odprtimi rokami in z njimi ravnajo kot s kralji. »Samo zato, ker sem črn, to še ne pomeni, da prihajam iz Afrike in da sem terorist,« je še zapisal v šoku. V šoku je bil namreč tudi v trenutkih, ko so ga obkrožili štirje oboroženi policisti. »Kaj, za vraga, je to? Samo zaradi moje barve me je treba obravnavati kot drek,« je nadaljeval in sklenil, da v Sloveniji pošteno dela, plačuje davke in ne živi od socialnih prispevkov.

Preberite njegov zapis še sami.

Deli s prijatelji