OBRAČUN KRESALOVE

Katarina Kresal v razvedrilni oddaji o izdaji

Objavljeno 20. februar 2012 10.08 | Posodobljeno 20. februar 2012 10.22 | Piše: D. P.

Nastop je izkoristila za obračun z medijem.

Tudi pri tem poslu naj bi sodelovala z Igorjem Pogačarjem.

LJUBLJANA – »Nekaj dni po tragediji je do mojega Mira prišel človek in dejal, da je to konec Katarine. Naenkrat se je zganil politično-medijski stroj, postala sem glavna igralka afere, a nisem imela ničesar s tem,« je nekdanja predsednica stranke LDS Katarina Kresal v razvedrilni oddaji nacionalne televizije Ugani, kdo pride na večerjo - , ki jo, mimogrede, financiramo (tudi) davkoplačevalci - spregovorila o aferi z bulmastifi ob smrti Saše Baričeviča.

Obračun z medijem na javni televiziji

Imena človeka, ki ji je naznanil politični konec, ni želela povedati. Je pa pojasnila, da ima spletni portal, »mene pa res nima rad«, je pristavila. To je utemeljila s tem, da prevečkrat nastopa v člankih pri njem. Hitro je bilo jasno, da gre za Bojana Požarja in spletni portal Požareport, razvedrilno oddajo na javni televiziji pa je nekdanja ministrica izkoristila za obračun s tem medijem.

Izdali so jo prijatelji

Razočaralo pa jo je, ker naj bi naročilo za njeno politično smrt prišlo, tako se je izrazila, »iz domačega hleva« oziroma leve politične opcije. »Najbolj boli, kot te izdajo prijatelji.« Obžaluje pa tudi dejstvo, da zmagovalec volitev (Zoran Janković) ni mogel sestaviti vlade in da se je večina pogajala s figo v žepu.

Deli s prijatelji