PO IZSTOPU IZ SDS

Katarci financirajo islamski center, pa tudi Janševo televizijo?

Objavljeno 25. maj 2016 11.29 | Posodobljeno 25. maj 2016 11.29 | Piše: Ro. S.

Do nekdanje stranke naj bi imel Čuš odprte finančne obveznosti.

Namesto Janše bi poslanec postal Božo Predalič.

LJUBLJANA – Nekdanji poslanec SDS Andrej Čuš naj bi po izstopu iz stranke moral pokriti še nekatere pogodbene finančne obveznosti. Stranka ga je tudi prek twitterja opozorila, naj poravna svoje obveznosti.

Čuš naj bi svoj izstop iz stranke pripravljal že več tednov, saj naj bi bilo prišlo do konflikta z Robertom Kolaričem, direktorjem družbe Klima Ptuj. Kolarič je vodja ptujskega regijskega SDS in tudi član izvršilnega odbora stranke. Zaradi spora naj bi Kolarič onemogočil Čuševo vnovično kandidaturo na prihodnjih parlamentarnih volitvah, kar ga je privedlo do izstopa.

Vabilo Čušu

Zdaj bivši poslanec SDS pa je že dobil vabilo za prestop v Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov. Vabilo mu je prek twitterja poslal Marko Bandelli, župan Komna. S tem bi lahko s Čušem kot tretjim poslancem nova stranka Alenke Bratušek ustanovila svojo poslansko skupino poroča Požareport.

Vabilu se je že odzval in zavrnil možnost sodelovanja:

Nova stranka na desnici

Čuš naj bi sprožil govorice, da ustanavlja pravo desno stranko po vzoru nemške Alternative za Nemčijo. Program bo temeljil na protimigrantski in protiislamski politiki. Ker Zmaga Jelinčiča in njegovega SNS ni več v parlamentu, se ponuja priložnost za stranko takšne usmeritve, poroča revija Reporter.

Jedro spora je domnevna Čuševa kampanja proti SDS, ki naj bi slonela na tem, da Katarci financirajo gradnjo islamskega kulturno-verskega centra v Ljubljani in hkrati »Janševo televizijo« Nova24TV. Kolaričevo podjetje Klima Ptuj naj bi sodelovalo pri gradnji islamskega centra, hkrati pa naj bi Kolarič kupoval tudi delnice Nova24TV.

Ni pa čisto jasno, kako naj bi Čuš Slovensko-katarsko združenje, ki naj bi prav tako sodelovalo pri projektu islamskega centra v Ljubljani, medijsko povezoval s svojo bivšo stranko SDS, poroča Požareport.

Deli s prijatelji