TOŽBA

»Karner trgovine s steroidi še ni opustil«

Objavljeno 16. november 2012 09.38 | Posodobljeno 16. november 2012 09.31 | Piše: S. J.

Karnerjeva družba Valinvestment toži Slavka Marolta.

Nekdanja tovarna Tovil na Viču.

LJUBLJANA – Kralj steroidov, kot so mnogi poimenovali Mihaela Karnerja, trgovine s steroidi ni opustil, prav tako pa v Sloveniji skupaj s sinom pokojnega Danila Slivnika Urošem Slivnikom načrtuje gradnjo soseske na nekdanjem zemljišču tovarne Tovil na Viču, je poročal Planet TV.

Zapletlo pa se je ravno pri slednji, saj se je Mestna občina Ljubljana že letos aprila odločila, da ne bo nadaljevala priprave OPPN Tovil. Zato se je Marolt oziroma njegova družba Valinvestment odločila, da bo tožila Slavka Marolta iz civilne iniciative Za zeleni Vič. Prvi narok za glavno obravnavo je razpisan 21. novembra. Valinvestment za ustavitev gradnje stanovanjskega bloka krivi ravno Marolta, ki stanuje v večstanovanjski hiši poleg nekdanje tovarne Tovil. Karnerjeva družba ga za 21.000 evrov toži zaradi kršitve ugleda in dobrega imena pravne osebe, poroča Delo.

Gradnji nasprotujejo mnogi

Vendar pa Valinevsestmentovi gradnji ne nasprotuje le civilna iniciativa, ampak tudi lastniki bližnjih poslovnih prostorov, dvesto lastnikov garaž ob Jamovi cesti in mestne opozicijske stranke. Prav tako zaradi neobstoječ protipoplavne zaščite gradbenega dovoljenja sploh ni mogoče dobiti.

Valinvestment ima sicer že skoraj leto dni blokiran račun pri Hypo banki in od 28. avgusta letos zaprt račun tudi pri NLB.

Potovati ne bosta mogla

Vprašanje, pa je kdaj in kako se bo razpletla zgodba s preprodajo steroidov. V Ameriki Karnerju grozi kar 40 let zapora, čeprav trdi, da sam steroidov v ZDA nikoli ni pošiljal. »Ker ti izdelki končajo po vsem svetu, vključno z Ameriko, me krivijo,« je povedal za oddajo Danes

Izročitev ZDA lahko prepreči Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Če bo sodišče ugodilo pritožbi Karnerja in njegove žene, bosta lahko odšla v Avstrijo, ne bosta pa mogla potovati, saj bi ju lahko Američani kjer koli drugje aretirali. Seveda jima še vedno ostane Slovenija.

Deli s prijatelji