DOMNEVNI KRALJ DOPINGA

Karner se boji, da bo izginil in se znašel v ZDA

Objavljeno 18. junij 2012 10.52 | Posodobljeno 18. junij 2012 10.52 | Piše: T. L.

S plačilom milijona evrov varščine si je Karner zagotovil vrnitev v Slovenijo, ki svojih državljanov tretjim državam načeloma ne izroča.

LJUBLJANA – Ni še jasno, ali bo Mihael Karner, domnevni kralj preprodaje steroidov, res končal v rokah ZDA, kjer naj bi ga čakala 40-letna zaporna kazen. Karner, ki je osumljen, da je s prodajo anaboličnih steroidov zaslužil okoli 38 milijonov evrov, je trenutno v Ljubljani, kamor se je vrnil potem, ko je v Avstriji plačal milijon evrov varščine. Kot je povedal v pogovoru za časnik Finance, se s prihodom v Slovenijo ni rešil. »Nimam pa namena končati v ZDA. Rad bi zadevo razčistil, a ne tako, da grem tja. To lahko storimo tudi od tukaj in to želim narediti, saj bi se rad svobodno gibal. Bojim pa se, da bi nekega dne lahko preprosto izginil in se nato znašel v ZDA.«

Grožnje prijavil policiji

V pogovoru za Finance je Karner dejal, da ne drži, da je prodajal steroide. »To so zdravila, gre za povsem legalne moške hormone, gre za povsem normalna zdravila. In tudi ne drži, da sem jih prodajal. Bil pa sem svetovalec in lobist podjetij, ki so se ukvarjala s prodajo teh zdravil,« trdi danes in zanika, da bi bilo njegovo premoženje vredno 38 milijonov evrov. »S to številko so želeli proti meni obrniti javnost. V resnici gre za manjše premoženje, vredno je nekaj milijonov evrov. Gre za nepremičnine, terjatve, naložbe. Denar sem v celoti zaslužil s poslovanjem v tujini. Delam od 19. leta.« Karner, ki je sicer danes star 37 let, še pravi, da so, odkar so prišli v Slovenijo, dobili več groženj. »Prišli so neki ljudje in od nas hoteli milijon in pol. To smo prijavili policiji. Kar pa zadeva premoženje: precej težje ga je ohraniti kot ustvariti.«

Sanje o poslih z generično različico viagre 

Kljub čakanju na odločitev o izročitvi ZDA in morebitni zaporni kazni, pa Karner snuje nove poslovne načrte. Njegova naslednja želja je, da na slovenski trg spravi generično različico viagre. »To je velik posel in predstavljam si, da marsikoga to zelo moti,« je o vsem skupaj za časnik povedal Karner. 

Zorana pozna, drugih članov družine ne

Pravi še, da župana Zorana Jankovića pozna, srečala sta se trikrat v okviru sestankov na Molu, nekajkrat sta se pozdravila tudi ob srečanju v središču Ljubljane. »Drugih članov družine ne poznam, z nobenim nisem poslovno povezan, prav tako nisem nikoli posloval s katero od njihovih družb.« Ljubljanski mestni svet je, čeprav območje tovarne Tovil na Viču prvotno ni bilo predvideno za gradnjo stanovanjskih objektov, lani dobil predlog za spremembo prostorskega načrta, v okviru katerega bi na tem območju dovolili stanovanjsko gradnjo; Mol je po aretaciji zakoncev Karner ustavil pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za to območje.

Medtem pa projekt Urbana oaza na Viču poteka dalje. Karner letos pričakuje gradbeno dovoljenje, če bo šlo vse po načrtih, bi nato začeli graditi več kot 100 stanovanj. Denar za projekt, vreden približno 30 milijonov evrov, bodo poskušali dobiti pri bankah.

Karner, ki sicer posluje prek davčnih oaz zato, ker plača manj davka, trdi, da nikakor ne gre za to, da bi brisal sledi za denarjem ali denar pral. »Da bi šlo za pranje denarja, bi najprej moral storiti kaznivo dejanje, pa ga nisem,« je še dejal v pogovoru za omenjeni časnik.

 

 

Deli s prijatelji