GNEČA

Karavanke spet ozko grlo, gneča na meji s Hrvaško

Objavljeno 24. avgust 2013 17.45 | Posodobljeno 24. avgust 2013 17.45 | Piše: STA, M. U.

Na cesto se odpravite z veliko potrpežljivosti.

Foto: Dars

LJUBLJANA – Promet po državi je zgoščen, zato nastajajo zastoji. Daljši so že ves dan na gorenjski avtocesti, ozko grlo je vnovič predor Karavanke, na mejnih prehodih s Hrvaško pa je trenutno najdlje treba čakati na mejnem prehodu Starod, kjer vozniki pri vstopu v državo čakajo eno uro.

Daljši zastoji so trenutno na gorenjski avtocesti pred predorom Šentvid in naprej na ljubljanski zahodni obvoznici proti cestninski postaji Log na primorski avtocesti. Predor Šentvid zaradi varnosti občasno zapirajo.

8-kilometrska kolona pred predorom Karavanke

Iz Avstrije proti Sloveniji je kolona vozil dolga pet kilometrov, proti Avstriji pa osem kilometrov, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, kjer voznikom priporočajo pot čez Ljubelj ali Korensko sedlo. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Lipce.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah Portorož–Koper, Brezovica–Vrhnika, Ptuj–Gruškovje, Koper–Šmarje–Dragonja in Šmarje–Koper.

Turistični tokovi so krivi za čakalne vrste na meji s Hrvaško

Pri izstopu iz Slovenije morajo vozniki na mejnem prehodu Dragonja čakati 45 minut, na prehodu Starod pa pol ure, pri vstopu v državo pa na prehodih Jelšane in Dragonja 45 minut, na prehodu Starod eno uro, na prehodih Obrežje in Sočerga 15 minut, na Gruškovju pa 20 minut. 

Zastoji so tudi na Hrvaškem in v Italiji, kjer gost promet (z zastoji tudi na slovenskih cestah) pričakujejo vse do večera.

Deli s prijatelji