VREMENSKA

»Kar lepo iz Primorske potegne tudi po Ljubljani«

Objavljeno 04. marec 2015 21.20 | Posodobljeno 04. marec 2015 21.20 | Piše: T. L.

Zapora regionalne ceste Razdrto–Ajdovščina.

Simbolična fotografija.

LJUBLJANA – Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo, nad deli Slovenije že kar močno piha veter. Agencija za okolje je zaradi močnega vetra za četrtek izdala oranžno opozorilo. Na Primorskem že piha burja, ki bo predvidoma najmočnejša v četrtek, ko bo v sunkih dosegala hitrosti okoli 140 km/h. Najmočnejši sunki se bodo pojavljali predvsem v Vipavski dolini in tudi v okolici Ilirske Bistrice ter na Bovškem. Drugod na Primorskem bodo sunki dosegali okoli 100 km/h.

image

Zaradi burje, ki piha s hitrostjo od 75 do 100 km/h, je že uvedena zapora regionalne ceste prve stopnje na relaciji Razdrto–Ajdovščina, uveljavljena pa je tudi zapora hitre ceste prve stopnje na relaciji od razcepa Nanos do priključka Ajdovščina, poroča prometnoinformacijski center.

Na postojnski občini so sprejeli odločitev, da snamejo državno zastavo z droga »Pri slovenski štangi« na Soviču kot tudi zastave pred občinsko stavbo. Zastave pa bodo obesili nazaj, ko se bo vreme umirilo. Tudi na nekaterih šolah bodo tisti, ki se vozijo, lahko prej zapustili šolske klopi, da bi lahko varno prišli domov.

»Kar lepo iz Primorske potegne tudi po Ljubljani,« pa je sporočil bralec Janez, čeprav uradni podatki agencije za okolje ne kažejo, da bi bila prestolnica izpostavljena močnejšim sunkom vetra. 

Zima še ni rekla zadnje

Tudi na Hrvaškem vreme povzroča preglavice. Tamkajšnji vremenoslovci so razglasili rdeči alarm zaradi obilnejših padavin (tudi snežnih) in močnega vetra, sneg pa pričakujejo tudi v Bih. 

Kakšne so vetrovne razmere pri vas? Je že začelo močneje pihati? Pišite nam.

Deli s prijatelji