VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Kaos: veter podiral drevesa, ogroženi električni vodi

Objavljeno 10. februar 2016 16.43 | Posodobljeno 10. februar 2016 15.58 | Piše: Mo. S.

Gasilci so morali prečrpati tudi nekaj meteorne vode.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Po burni nočiimage je nekaj vremenskih nevšečnosti prineslo tudi današnje dopoldne. Iz več krajev namreč poročajo o močnem vetru, ki je podiral drevesa, ponekod pa je nagajala tudi meteorna voda.

Veje in drevesa nagnjeni nad električne vode

Okoli 8. ure so gasilci PGD Naklo meteorno vodo črpali iz objekta na Cesti na Okroglo, več težav pa so imeli zlasti v vzhodnem delu države.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o podrtih električnih vodnikih, ki visijo čez cesto v Cerkvenjaku, na Petanjcih pa so morali zjutraj s ceste odstraniti drevo, ki ga je podrl veter. Drevo je poškodovalo vod električne napeljave.

V Rogaški Slatini je ob 8.25 na Prvomajski ulici veter podrl gradbeno ograjo. Posredovali so domači gasilci.

Ob 9.20 je zaradi vetra padla večja veja na cesto Gornji Dolič–Srednji Dolič v občina Mislinja in ovirala promet. Odstranili so jo delavci pristojnega cestnega podjetja.

Malo po 11. uri dopoldne je meteorna voda zalivala dvorišča stanovanjskih hiš ob Glavni ulici v naselju Pušča. Gasilci PGD Pušča so vodo prečrpali v obcestni jarek.

Iz Fikšincev so medtem sporočili, da sta dve drevesi nagnjeni nad električne vode.

Pristanišče nekaj časa zaprto

Veter jo je zagodel tudi na Obali, saj so morali ob 12.55 zaradi njega zapreti promet v koprskem tovornem pristanišču. Znova so ga sprostili ob 13.23.

Kako je pri vas? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji