RAZPAD SISTEMA?

»Kaos«: tako slovenska medijska scena odmeva v tujini

Objavljeno 24. september 2012 19.21 | Posodobljeno 24. september 2012 19.22 | Piše: R. S.

Tujci so nekoč vzorni Sloveniji povsem nehali laskati: po gospodarsko-finančnih opozorilih iz Bruslja zdaj še prikaz naše medijske realnosti tujim strokovnjakom. Strnili so jo v eno besedo: kaos.

Udeleženci enega večjih mednarodnih medijskih dogodkov v tem delu Evrope, rovinjskega Weekend Media Festivala, so ob omembi razmer v Sloveniji imeli kaj videti in poslušati.

Skupek dogodkov, ki pretresajo slovenski medijski prostor, je pod imenom »Kaos« v delavnici, na kateri je ob kolegih iz držav nekdanje Jugoslavije sodeloval tudi priznani slovenski komunikacijski guru in piarovec Leon Magdalenc, stroko pa v delavnico popeljal eden vodilnih medijskih strategov za srednjo Evropo iz mednarodnega svetovalnega podjetja PricewaterhouseCoopers Dejan Ljuština, predstavil dejstva, ki ta trenutek pestijo slovenske novinarje, urednike, medije in politiko.

Na tapeti RTV, Planet TV, Delo ...

Tujci so slovenski medijski prostor spoznali po Magdalenčevem opozorilu, da javnemu zavodu RTV grozi »popoln razpad sistema« in da večerna poročila zares spremlja manj kot 3 odstotke ljudi. Novoustanovljena komercialna televizija Planet TV naj bi bila zaradi statusa (ustanavlja jo državno podjetje) unikum v svetu, stolčki predsednikov uprav se tresejo, plačljive vsebine na trg prinašajo zmedo, uravnoteženja informacij ni, lastniki medijev pa medtem ne prinašajo strateških in dolgoročnih rešitev.

Za povrhu skoraj dve tretjini Slovencev medije obtožuje nekredibilnosti in vanje nima zaupanja.

V razpravi sodelujte tudi bralci

So razmere v slovenskih medijih res tako črne? Komentirajte in povejte svoje necenzurirano mnenje! Pred prvo objavo komentarja se morate brezplačno registrirati, če pa ste že registrirani, se morate zgolj prijaviti.

Deli s prijatelji