POZOR

Kaos na cestah, težave tudi na Hrvaškem

Objavljeno 16. januar 2013 16.52 | Posodobljeno 16. januar 2013 21.29 | Piše: D. P., Ma. F.

Na Darsu so pojasnili, da so pripravljeni tudi na izločanje tovornih vozil, ki se lahko zgodi v dveh primerih: ali ga zahteva policija ali pa Dars sam.

Promet ovira močno sneženje.

LJUBLJANA – Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Polskava proti Mariboru, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Nastal je daljši zastoj.

Na primorski avtocesti pred priključkom Kastelec stoječa tovorna vozila močno ovirajo promet na voznem in počasnem pasu v smeri Ljubljane.

Zdrsi tovornih vozil:

  • na regionalni cesti Slovenska Bistrica–Maribor v Slovenski Bistrica na Jožefovem klancu polovična zapora, promet je dovoljen samo za osebna vozila;
  •  regionalna cesta Gornja Radgona–Lenart je zaprta na Elblovem klancu.

Na podravski avtocesti pred počivališčem Dravsko Polje v smeri Ptuja izločajo tovorna vozila.

Burja ovira promet

Zaradi burje velja prepoved za vsa vozila s ponjavami in hladilnike do 8 ton na hitri cesti Nanos–Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos–Razdrto.

Kopica težav na obzorju

Tudi v naslednjih dneh bo snežilo. Jutri, v četrtek, že od jutra pričakujemo obilnejše sneženje na vzhodu države, predvsem na Štajerskem. Ponovno naj bi se okrepila burja, ki naj bi povzročala težave v prometu še do petka. Vozniki lahko tako ponovno pričakujejo nevšečnosti v prometu, počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Težave na Hrvaškem

Zaradi snežnih razmer na Hrvaškem je prepovedan promet za tovorna vozila pri izstopu na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina.

Kdaj izločati tovorna vozila?

Na Darsu so pojasnili, da so pripravljeni tudi na izločanje tovornih vozil, ki se lahko zgodi v dveh primerih: ali ga zahteva policija ali pa Dars sam. V vsakem primeru pa je poleg policija.

Deli s prijatelji