NIČ VEČ

Kanglerjeva vedeževalka brez vsega

Objavljeno 05. junij 2013 11.24 | Posodobljeno 05. junij 2013 11.24 | Piše: STA, D. P.

Stanovanje je bilo Ježoviti po mnenju sodišča dodeljeno nezakonito, saj naj bi vedeževalka ob vlogi za stanovanje predložila ponarejeno potrdilo društva invalidov.

MARIBOR – Vedeževalka Karin Ježovita, ki je po nedavni sicer še nepravnomočni obsodilni sodbi zaradi nezakonito pridobljenega službenega stanovanja v Mariboru že odpovedala najemno pogodbo, se zdaj poslavlja še od sveta invalidov Mestne občine Maribor, po zaslugi katerega je s ponarejenim potrdilom stanovanje tudi pridobila, piše današnje Delo.

»Glede na to, da odhajam iz Maribora, je to v bistvu logično. Če bodo potrebovali kakršno koli pomoč, sem vedno na razpolago,« je za omenjeni časnik dejala Ježovita, ki je sicer še pred tednom dni zatrjevala, da iz tega občinskega organa ne namerava odstopiti. Ob vedeževalki je na ponedeljkovi seji odstopil tudi predsednik sveta invalidov in nekdanji podžupan Milan Mikl.

Pogojno pet mesecev

Mariborsko okrajno sodišče je konec maja nekdanjega župana Franca Kanglerja obsodilo na sedem mesecev zapora, Ježovitovo pa na pet mesecev pogojno, zaradi sporne dodelitve skoraj 120 kvadratnih metrov velikega službenega stanovanja, ki ji ga je dodelil mariborski stanovanjski sklad. Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman je bila prav tako med obtoženimi, a je tožilec Boris Marčič tik pred izrekom sodbe obtožnico zoper njo umaknil.

Stanovanje je bilo Ježovitovi po mnenju sodišča dodeljeno nezakonito, saj naj bi vedeževalka ob vlogi za stanovanje predložila ponarejeno potrdilo društva invalidov. Kangler jo je namreč na podlagi omenjenega potrdila v svet invalidov Mestne občine Maribor, kar je bil razlog za dodelitev stanovanja, imenoval šele dan po objavi razpisa za oddajo službenih stanovanj.

Kangler in Ježovita sta na sodišču zatrdila, da je vse postopke v zvezi s stanovanjem urejal zdaj že pokojni vodja službe mestnega sveta in predsednik sveta invalidov Aleš Škof. On naj bi ji svetoval, naj se prijavi na razpis za službeno stanovanje, povabil pa naj bi jo tudi k sodelovanju na področju invalidov.

Deli s prijatelji