SOOČENJE

Kangler: Župan katerega mesta pa ni ovaden?

Objavljeno 03. oktober 2014 19.08 | Posodobljeno 03. oktober 2014 19.08 | Piše: Mo. S.

Aktualni mariborski župan Andrej Fištravec je v morebitnem novem mandatu napovedal 5000 novih delovnih mest.

Andrej Fištravec in Franc Kangler.

LJUBLJANA – Lokalne volitve se bližajo, boj med županskimi kandidati pa postaja vse bolj vroč. Zanimivo je tudi v Mariboru, kjer se v boj za stolček ponovno podaja tudi nekdanji župan Franc Kangler, ki je ob vseslovenskih protestih pred slabima dvema letoma ponudil svoj odstop.

Aktualni mariborski župan in njegov protikandidat Andrej Fištravec si dejstvo, da se Kangler znova poteguje za mandat, razlaga tako: »Vsak človek mora živeti s sam sabo, s težavami, ki jih je povzročil, in to mora uskladiti z resničnostjo.«

Kandidat SMC krivi oba

Kandidat SMC Anton Kranjc pa je v oddaji Epilog na Pop TV dejal, da sta oba kriva za stanje Maribora – po njegovem pa Fištravec tudi ni vstajniški župan –, da je ovaden, poleg tega se vozi s službenim vozilom. Pravi, da je Maribor na dnu, kar zadeva vrednote, ima razsuto gospodarstvo, športni objekti so neuporabni, v mestu pa je slabo vzdušje. »Nastopila je ignoranca do potreb in želja občanov, kriva pa sta gospoda Kangler in Fištravec,« je še poudaril.

»Kateri župan ni ovaden?«

»Župan katerega mesta pa ni ovaden?« je odvrnil Kangler in dodal, da je ovaden tudi Fištravec. Vprašuje se, zakaj ta torej ne odstopi. Fištravec je odgovoril, da bo odstopil, če bo pravnomočno obsojen in da so ovadbe politično motivirane.

Fištravec napovedal novih 5000 delovnih mest

Sicer pa je Fištravec poudaril, da je v tem letu in pol začel delati pri projektu odpiranja novih delovnih mest. »Odprli smo jih vsaj 600, napovedujem, da bomo v prihodnjih štirih letih odprli še 5000 novih delovnih mest.« V nasprotju z njim je Kangler napovedal od 1500 do 3000 novih delovnih mest in dodal: »Želim si, da bi v Mariboru imeli nemške plače, ne pa kitajskih.« Povedal je še, da je za njim veliko dobrih projektov. »Saj ljudje niso neumni. Hodijo po ulicah in vidijo, kaj se je v šestih letih spremenilo,« je dodal.

Kranjc je zaradi nepoznavanja stanja v proračunu dejal, da konkretne številke težko napove, če pa mu bo uspelo spodbuditi gospodarsko rast, bo Maribor na dobri poti, je dodal. 

Deli s prijatelji