MARIBOR

Kangler in Vogrin ustanovila stranko

Objavljeno 20. julij 2014 09.22 | Posodobljeno 20. julij 2014 09.22 | Piše: Mo. S.

Z Županovo listo želi Željko Vogrin postati mariborski župan, a ime je že pred časom registriral Darko Berlič.

Zastopnik stranke Županova lista je Željko Vogrin.

MARIBOR – Nekdanji mariborski župan Franc Kangler naj bi kljub odločitvi, da mora v zapor,image skupaj s svojim sodelavcem in nekdanjim načelnikom UE Maribor Željkom Vogrinom ustanavljal politično stranko, s katero bo slednji nastopil na letošnjih lokalnih volitvah.

Po poročanju portala pigac.si naj bi na upravne enote pošiljala ljudi, saj za ustanovitev stranke potrebujeta 200 overjenih podpisov državljanov Slovenije, za županski mandat v Mariboru pa naj bi se potegoval Vogrin. Kangler in Vogrin naj bi bila pred dnevi stranko Županova lista (ŽL) tudi ustanovila (v primeru neodvisne kandidature bi potrebovala približno 1000 glasov Mariborčanov), ob morebitni izvolitvi pa bo stranka prejemala denar iz občinskega proračuna, ki ga v primeru neodvisne stranke ali liste ne bi.

Kot še poroča omenjeni portal, je ime Županova lista pri uradu za intelektualno lastnino že pred časom registriral Darko Berlič, vodja volilne kampanje Andreja Fištravca za mariborskega župana leta 2013. Kot je Berlič povedal, je želel s to registracijo onemogočiti manipulacijo z volivci, kar pomeni, da besedne zveze Županova lista Kangler in Vogrin ne bosta smela uporabljati.

Deli s prijatelji