ODZIVI

Kangler pričakuje odstop svetnikov ali vsaj opravičilo

Objavljeno 22. februar 2013 22.47 | Posodobljeno 22. februar 2013 22.48 | Piše: M. U.

Nekdanji mariborski župan je opozoril na dvojne kriterije v državnem svetu.

Kangler zagotavlja, da bodo univerzijado leta 2013 uspešno izvedli

MARIBOR – Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki mu je ustavno sodišče danes vrnilo mandat državnega svetnika, je takšno odločitev pričakoval. »Pričakujem in upam, da bo kdo od tistih ultralevičarjev v državnem svetu, ki so neupravičeno zavrnili moj mandat, odstopil ali se mi vsaj javno opravičil,« je dejal. Ustavno sodišče je razveljavilo sklep državnih svetnikov, ki mandata Kanglerju na decembrski ustanovni seji niso potrdili.

»S tem so (državni svetniki) ponovno dokazali, da imajo v Sloveniji dvojne kriterije, glede na to, da še en županski kolega sedi v državnem svetu. Po drugi strani pa sem vesel, da Slovenci še lahko upamo, da imamo pravno državo in pravni red in da ustavno sodišče ne deli Slovencev na leve in desne, na prave in neprave,« je še povedal Kangler.

Fištravec vseeno pričakuje Kanglerjev takojšnji odstop s funkcije državnega svetnika

Odzval se je tudi neodvisni kandidat za župana dr. Andrej Fištravec in povedal: »Odločitve ustavnega sodišča ne morem komentirati, lahko pa podam svoje mnenje na dejstvo, da s tem postane Franc Kangler zastopnik lokalnih interesov Maribora. To nikakor ni v interesu te lokalne skupnosti, ki je Kanglerju jasno in glasno na ulici sporočila, da je 'gotof'. Od bivšega župana, ki kot državni svetnik seveda nima nobene legitimnosti, pričakujem vsaj kanček razuma in edino pametno potezo, to je takojšen odstop s funkcije državnega svetnika.«

Deli s prijatelji