NEVESTNO DELO

Kangler ovadil policista: »Vse je bilo zrežirano«

Objavljeno 05. oktober 2012 12.30 | Posodobljeno 05. oktober 2012 12.30 | Piše: A. L.

Na specializirano državno tožilstvo je podal ovadbo zoper višjega svetovalca.

Franc Kangler meni, da bi se moral vzhodni del odcepiti

MARIBOR – Mariborski župan Franc Kangler, zoper katerega so policisti vložili že vrsto kazenskih ovadb, se je zdaj še sam odločil za ovadbo. Na specializirano državno tožilstvo je podal ovadbo zoper višjega svetovalca, zaposlenega v sektorju za pritožbe zoper policijo, v kateri mu očita nevestno delo v službi.

Zrežirano

Kangler je pojasnil, da je ovadbo podal, ker mu je bilo kršeno več pravic, ko se je pritožil na delo policije. »Vse je bilo zrežirano,« je ob tem še dodal mariborski župan, ki se je nad ravnanjem mariborskih kriminalistov pritožil po lanskih odmevnih kriminalističnih preiskavah, prepričan, da so nekateri kriminalisti javnosti izdajali zaupne informacije. Ministrstvo za notranje zadeve je zato v prostorih policijske uprave Maribor sklicalo sejo senata za reševanje pritožb nad policijo – tej je kot pooblaščenec ministra predsedoval svetovalec, ki ga je Kangler zdaj ovadil. Ob tem pa naj bi vodja senata po Kanglerjevih besedah na sejo povabil dva predstavnika javnosti, ki nista na uradnem seznamu ministrstva za notranje zadeve, predvsem z namenom, da senat ne odloči v njegovo korist, piše Žurnal24.

Stanovanje za Karin

Mariborskega župana je zadnja ovadba doletela nedavno, in sicer zaradi domnevnih nepravilnosti pri financiranju gradnje mariborske tržnice. To pa je le še ena v vrsti kazenskih ovadb, med katerimi sta bili doslej dve že pravnomočno ustavljeni, in sicer v zvezi z Domom pod Gorco in nekdanjim nogometašem Milanom Arnejčičem. Zoper Kanglerja je vložen obtožni predlog v zvezi z dodelitvijo občinskega stanovanja vedeževalki Karin.

Tožilstvo je medtem vložilo zahteve za uvedbo sodne preiskave v primerih slike Mersada Berberja, ki je prav tako povezana s Konstruktorjem, in pri aferah Toplarna, ptičja hišica, zemljišče za pravoslavno cerkev in nakup bivanjskih enot. Ob tem pa je za zdaj v reševanju pri pristojnem tožilcu še zadeva v zvezi s honorarjem enemu od mariborskih radijskih novinarjev.

Deli s prijatelji