NAVADIL SE JE

Kangler ovaden zaradi slike

Objavljeno 08. junij 2012 11.39 | Posodobljeno 08. junij 2012 11.39 | Piše: D. P., STA

Mariborski župan je navedbe že kategorično zanikal.

Franc Kangler

MARIBOR – Mariborskega župana Franca Kanglerja je doletela že 11. kazenska ovadba. Kot danes piše časnik Večer, naj bi okrožno državno tožilstvo v Mariboru prejelo ovadbo zoper štiri osebe zaradi korupcijskih kaznivih dejanj v povezavi s Tržnico Maribor, med ovadenimi pa naj bi bil po za zdaj neuradnih informacijah tudi župan Kangler, ki očitke zanika.

Sodelovali so

Ob Kanglerju naj bi bili po neuradnih podatkih Večera korupcije osumljeni še direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek, nekdanji direktor in solastnik podjetja Konstruktor, ki je tržnico gradil, Marjan Pinter ter solastnik in direktor podjetja Agroruše Veselin Djurovič.

Za vse naj bi bila kriva slika?

Po pisanju časnika gre za domnevno podkupnino v obliki slike avtorja Mersada Berberja v vrednosti od 10.000 do 12.000 evrov. Konstruktorju naj bi bila občina v zameno za Berberjevo delo plačala prestavitev kolektorja. Umetniško delo je namreč v Galeriji Festić kupil prav Konstruktor, Kangler pa naj bi ga bil dobil prek posrednika Djuroviča.

Mariborski župan je za Večer že zanikal vse obtožbe.

Deli s prijatelji