POSREDNICI

Kandidatki SDS je za odobritev lizinga »na roke« plačal 70 tisočakov

Objavljeno 18. julij 2012 13.25 | Posodobljeno 18. julij 2012 13.00 | Piše: A. K.

Celjskemu podjetniku naj bi Dvorjakova razložila, da bo denar dala osebam, ki bodo omogočile odobritev lizinga.

Hypo Bank

LJUBLJANA – Da so celjskemu podjetniku Francu Vodebu pri Hypo Leasingu uredili financiranje nepremičnine v višini milijon evrov, je moral posrednici Karmen Dvorjak, novi nadzornici NKBM in kandidatki SDS za županjo Braslovč, plačati 70 tisoč evrov provizije. Vodeb pravi, da je Dvorjakovi denar izročil v avtomobilu na avtobusni postaji na Glaziji v Celju, poroča Dnevnik.

Vodeb, nekdanji prokurist celjskega podjetja AM Mobil, ki je leta 2009 s Hypo Leasingom podpisal pogodbo o finančnem lizingu nepremičnine na severu Celja, zatrjuje, da je v stik z Dvorjakovo stopil prek nekdanje žene leta 2008. Pri tem naj bi mu dejala, da »bo za to treba nekaj tudi plačati«.

Plačal dvema »z vrha«

Vodeb pravi, da je bilo »v igri« najprej deset odstotkov, kar bi zneslo 100 tisoč evrov, a se je zadeva zavlekla. Na koncu ji je plačal 70 tisočakov, Dvorjakova pa naj bi mu razložila, da bo denar dala osebam, ki bodo omogočile odobritev lizinga. Kdo so »osebe, ki so omogočile odobritev lizinga«, Franc Vodeb ne ve, poudaril pa je, da je Dvorjakova omenjala »dve osebi z vrha Hypa«.

Tudi ona »dolžna naprej«

Kot dokaz ima Vodeb še vedno shranjeno elektronsko sporočilo, ki ga je 9. aprila 2009, na dan podpisa pogodbe s Hypo Leasingom, po svojih besedah prejel od Dvorjakove. V njem ta Vodeba prosi, naj zbere denar, »ker je zelo pomembno, saj je tudi ona dolžna naprej«.

Dvorjakova je potrdila, da je Vodebu »zaradi prijateljstva z njegovo nekdanjo ženo« pomagala pri urejanju financiranja, navedbe o proviziji pa je označila za klevete, a je dejala, da ji je Vodeb v zameno za pomoč prvotno obljubil uporabo avtomobila grand cherokee. Celjska izpostava Hypo Leasinga se menda o obtožbah še ni izrekla. 

Deli s prijatelji