ŠTEVILKE

Kandidatka za ministrico razkrila dodatni zaslužek. Pa je to res vse?

Objavljeno 06. maj 2015 09.05 | Posodobljeno 06. maj 2015 09.05 | Piše: T. L.

Poleg plače na fakulteti je v desetih letih po lastnih izračunih Maja Makovec Brenčič zaslužila dobrih 175.000 evrov.

Maja Makovec Brenčič.

LJUBLJANA – Bomo vendarle že dobili ministrico za izobraževanje, znanost in šport? Po fiasku s Setnikar Cankarjevo in Klavdijo Markež zdaj Miro Cerar srečo preizkuša z Majo Makovec Brenčič, ki jo v sredo čaka zaslišanje pred državnim zborom.

Ker so dodatni avtorski honorarji ter podjemne pogodbe sicer redno zaposlenih, ki so plačani iz proračunskega denarja, še vedno vroča tema, je Makovčeva pred zaslišanjem za portal Pozareport.si sporočila znesek dodatnega zaslužka.

Poleg redne službe na ljubljanski ekonomski fakulteti in po »njej dostopnih podatkih, ki jih je zbrala v zadnjih dneh«, je z avtorskimi ter s podjemnimi pogodbami dodatno zaslužila še natančno 175.544,04 evra, gre pa za obdobje od 2004 do 2014. Všteta so »predavanja v nekaterih programih doma in v tujini ter raziskovalni in drugi projekti«, je za portal pojasnila Maja Makovec Brenčič.

Omenjeni znesek pa očitno ne obsega njenih dodatnih prihodkov za članstv v nadzornih svetih podjetij, opozarjajo na portalu. Bila je namreč nadzornica Gorenja in je še vedno članica nadzornega sveta Žita, sicer nedavno prodanega hrvaški Podravki.

Deli s prijatelji