VELIKONOČNO

Kam na praznično smuko

Objavljeno 04. april 2015 13.54 | Posodobljeno 04. april 2015 13.54 | Piše: A. L.

Ponekod so nizke temperature in debelina snežne odeje še vedno primerne za smučanje.

KRVAVEC, POHORJE, VOGEL, ROGLA – Vikend in prvi dan v prihodnjem tednu bo mogoče izkoristiti še za eno zadnjih letošnjih smuk. Poklicali smo na izbrana smučišča in preverili, ali je pri njih še mogoče vijugati po belih strminah. Pri nekaterih smo podatke pridobili kar z ažurnih spletnih strani.

Golte

Naprave ne obratujejo. Sezono so zaključili 31. marca 2015, je navedeno na spletni strani.

Kranjska Gora

Zimska sezona 2014/15 je zaključena, je navedeno na spletni strani.

Krvavec

Sezona je podaljšana do 12. aprila. Naprave bodo v tem obdobju obratovale od 8. do 14. ure, dostopna krožno kabinska žičnica pa do 15. ure. Smučanje v tem tednu bo ob nakupu smučarske vozovnice kar za polovico cenejše. Prodajala se bo zgolj dnevna smučarska vozovnica po polovični ceni za vse starostne kategorije, torej odrasli za 15,5 evra, otroci 8,5 evra.

Rogla

Obratujejo do vključno ponedeljka, 6. aprila. Za ta čas so uvedli tako imenovano posebno karto, ki stane 10 evrov in vključuje tudi bon za pet evrov, ki ga smučarji lahko izkoristijo v izbranih gostinskih lokalih (do 14. leta je smuka brezplačna). Obratujejo med 8. uro in 13.30. Trenutno imajo okoli 90 centimetrov snega na smučišča, vsak dan se urejajo tudi tekaške proge. 

V ponedeljek je zaključni dogodek, in sicer Snwbrd Cross Open 2015, z Žanom Koširjem, Rokom Margučem, Glorio Kotnik, s Timom Kevinom Ravnjakom in z drugimi zvezdami slovenskega deskanja.

ŠC Pohorje

Naprave na smučišču bodo ponovno obratovale v soboto, 4., in nedeljo, 5. aprila, med 8. in 15. uro. Cena smučarskih vozovnic bo 5 evrov. Gondola obratuje od 7. do 19. ure vsako polno uro, so zapisali na spletni strani. V ponedeljek smučišče ne bo delovalo.

Vogel

Naprave na smučišču bodo od 4. do 6. aprila obratovale do 16. ure.

Na velikonočni ponedeljek pripravljajo srečanje ljubiteljev smučanja po starem. Poleg originalnih, tudi 70 let in več starih oprav bo mogoče videti mazanje smuči z likalnikom na žerjavico, različne tehnike smučanja in tudi starodavno smučarsko opremo za otroke. Tekma v veleslalomu se začne predvidoma ob 10.00.

»Čeprav je smučanje v marcu večinoma najboljše in je snežna odeja pri nas na Voglu najdebelejša, apetiti po smučanju v pomladanskem času niso niti približno tako veliki kot v začetku zime. Vseeno se bomo potrudili, da bomo najbolj zagretim smučarjem zagotavljali smuko tudi po uradnem koncu sezone, ki se zaključi v ponedeljek, 6. 4. 2015. V praksi to pomeni, da bomo imeli smučišče po 6. aprilu odprto od petka do nedelje, vse dokler bodo to vremenske in snežne razmere dopuščale, kar bomo predhodno objavili tudi na naši spletni strani in na družabnih omrežjih,« je zaključil Boštjan Mencinger, predsednik uprave, in ob tem dodal, da bo gondola na Vogel obratovala vse dni razen med 20. in 23. aprilom, ko bodo na svoj račun lahko prišli še turni smučarji, saj je Vogel izhodišče za ture po južnih bohinjskih gorah.

Želite, da dodamo še vaše smučišče? Sporočite nam podatke o obratovanju in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji