NOVI ŠEF KLINIČNEGA

Kakšno poslovanje! Najprej hoče 20, nato že 200 tisoč evrov

Objavljeno 01. september 2015 15.48 | Posodobljeno 01. september 2015 15.48 | Piše: S. U.

Z Andrej Baričičem, novim generalnim direktorjem UKC Ljubljana, imajo na na Holdingu Slovenskih elektrarn menda negativno poslovno izkušnjo.

LJUBLJANA – Andrej Baričič, novi generalni direktor UKC Ljubljana, se je znašel pod drobnogledom zaradi 'zasebnega' poslovanja. Po poročanju spletnega portala Požareport imajo z njim na Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) negativno poslovno izkušnjo. »Pred nekaj meseci so namreč začeli iskati nosilca projekta za upravljanje tveganj in nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s finančnim svetovanjem, povabili k oddaji ponudb. Med njimi je bila tudi revizijska družba BDO, ki jo vodi Mateja Vrankar, zasebna partnerica Baričiča. Kot je to že skoraj v navadi znotraj slovenskega paradržavnega biznisa, je ponudbo za državni HSE v imenu BDO, d. o. o., oddal Andrej Baričič, svoj projekt pa ocenil na 20.000 evrov,« piše portal.

Toda Baričič naj bi bil že po prvem krogu pogajanj ponudbo zvišal na 200.000 evrov, ker je moral v projekt menda vključiti več podizvajalcev. Zvišanje ponudbe za eno okroglo ničlo je bilo na HSE tudi predmet ciničnih posmehov in komentarjev. Na koncu je ta projekt za ceno 30.000 evrov dobila ljubljanska ekonomska fakulteta oziroma njen center odličnosti.

Medtem je novi generalni direktor UKC Ljubljana uradno še vedno na dopustu, na katerega je odšel takoj po prevzemu direktorske funkcije 8. avgusta.

Deli s prijatelji