VDRLI V LOKAL

Kakšna sramota! Policija prijela napačnega, ker so mislili, da je Časar

Objavljeno 13. december 2014 11.11 | Posodobljeno 13. december 2014 17.19 | Piše: STA, K. K., E. N.

Prijeli napačnega Roberta.

Robert Ličen se je spraševal, ali gre morebiti za skrito kamero.

LJUBLJANA – Policisti so v iskanju pobeglega nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja v četrtek v Ljubljani pomotoma prijeli predsednika nadzornega sveta Darsa Roberta Lična, ki je bil na kosilu s poslovnimi partnerji, poroča današnji Dnevnik. Eden od gostov je namreč policiji sporočil, da je v restavraciji Časar, ki bi moral v zapor na Dobu.

Kriminalisti so od Lična zahtevali, da skupaj z njimi zapusti lokal, medtem ko se je predsednik nadzornega sveta Darsa spraševal, ali gre morda za skrito kamero. Policisti so nato ugotovili, da niso našli pravega Roberta, in se mu opravičili za pomoto.

Časar bi moral marca namreč začeti prestajati zaporno kazen petih let in devetih mesecev zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, vendar se v zaporu na Dobu ni zglasil.


Policija: postopek je bil zakonit in korekten

»Postopek ljubljanskih kriminalistov pri ugotavljanju, ali se v gostinskem lokalu res nahaja iskani Robert Časar, je bil zakonit in korekten. Gre za običajen postopek ugotavljanja identitete in taki postopki so naša dolžnost in obveza. Ravno opustitev takega postopka bi pomenila nezakonito ravnanje kriminalistov,« je zapisal tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek

Dodal je, da se je zgodilo v četrtek okoli 13.50, ko so policiste na podlagi anonimnega klica napotili v ljubljanski lokal. »Kriminalisti so v gostinskem lokalu pristopili do osebe in jo zaradi izvedbe identifikacijskega postopka povabili iz lokala. Z opravljenim identifikacijskim postopkom so ugotovili, da ne gre za Roberta Časarja, zato so postopek zaključili. Kriminalisti tako niso prijeli nobene osebe. Ugotavljanje identitete je policijsko pooblastilo, s katerim policisti smejo ugotavljati identiteto, med drugim tudi osebe, ki je po opisu podobna iskani osebi. Samo s tem pooblastilom se lahko ob takih obvestilih ugotovi dejansko stanje, kdo resnično je ta oseba oziroma ali gre res za iskano osebo,« je še sporočil.

Mo. S.

 

Deli s prijatelji