SCHENGEN

Kakšen schengen? Čez mejo gladko, kolone so na slovenskih cestah

Objavljeno 18. junij 2017 21.21 | Posodobljeno 18. junij 2017 21.31 | Piše: Ma. M.

Migracije turistov iz Hrvaške proti Sloveniji ne povzročajo težav na meji, problemi nastajajo po mejnih formalnostih, na slovenskih cestah, kjer vse stoji.

DRAGONJA Bralec Darko nam je po eni strani vesel in zadovoljen poslal sporočilo, da se na meji med Hrvaško in Slovenijo v slovenski Istri praktično ne čaka. Sporoča takole: »Za prehod meje pri Dragonji nisem potreboval več kot 10 minut, ker s preverjanjem dokumentov ni nobene panike, zato je bila histerija okoli zaostrenega schengenskega nadzora očitno umetno napihnjena.«

Težava semaforji na slovenski strani

Oddahnil si je, ko je prečkal mejo, a nato naletel na težavo. »Promet se ustavi šele po meji. Od Dragonje do Kopra pač vse stoji. Očitno ob prometnih konicah nihče ne regulira semaforjev na slovenski obali,« je še zapisal. 

Prometnoinformacijski center poroča o zastojih na tem delu Primorske, prav tako pa poroča o zastojih na avtocesti med Koprom in Ljubljano pri Postojni. Priporočajo obvoz po regionalni cesti UnecLogatec ali PostojnaLogatec.

Tudi na štajerski avtocesti zastoji

Tudi na štajerski avtocesti je med počivališčem Zima in priključkom Dramlje v smeri Maribora zaprt vozni pas, nastal je tudi zastoj, dolg približno 3 km. Vozila stojijo še pred cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani. 

Kot smo že poročali,image so zastoji že vse popoldne tudi na avtocesti proti Avstriji pred predorom Karavanke, ki ga občasno zapirajo. 

 

Spremljajte aktualne razmere na cestah. 

Deli s prijatelji