NEZADOVOLJSTVO

Kako so se zaposleni lotili šefa KPK Štefaneca

Objavljeno 10. april 2015 23.40 | Posodobljeno 10. april 2015 23.42 | Piše: T. L.

Boris Štefanec z vsako svojo potezo razburi uslužbence, zdaj bi ga ti radi zaustavili.

Predsednik KPK Boris Štefanec.

LJUBLJANA – Da razmere na sedežu Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) niso rožnate, je znano. Nesoglasja, kritike in javni obračuni so kar nekaj časa polnili medije. Komisija pod vodstvom Borisa Štefaneca očitno ni prav nič bolj složna. 

V devetem nadstropju Bežigrajskega dvora na Dunajski cesti 56 v Ljubljani, kjer ima KPK sedež, se je po poročanju Večera na hodniku pojavil plakat z napisom Štefanec STOP!. Kdo od uslužbencev komisije je avtor zapisa, s katerim poziva predsednika Štefaneca, naj se z nepremišljenimi potezami ustavi, ni znano. V KPK so sicer pojav plakatov z omenjenim napisom zanikali.

Zakaj Štefanec razburja

Viri, na katere se sklicuje Večer, pa pravijo, da menda Štefanec z vsako svojo potezo razburi uslužbence. Zadnja tovrstna odločitev, ki je tudi vzrok za zadnji izbruh nezadovoljstva, pa je soglasje, ki ga je dal višji svetovalki za preventivo in integriteto Jagodi Vitez, da lahko nastopi funkcijo članice kadrovske komisije Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Kot piše Večer, naj bi se Vitezova sama prijavila na razpis in bila izbrana. Pri tem naj bi bilo nenavadno, da bo uslužbenka KPK, ki nadzira delo državnih institucij – tudi SDH, v eni izmed državnih ustanov izvajala nadvse pomembno in odgovorno funkcijo. Konkretno bo Vitezova kot članica kadrovske komisije SDH ocenjevala kandidate za nadzorne svete državnih družb.

Glede na vire, na katere se sklicujejo pri časniku, je imenovanje Vitezove v kadrovsko komisijo SDH močno razburilo uslužbence, zlasti tiste, ki delajo v oddelku KPK za preiskave, nekateri pa menijo, da Štefanec ne bi smel izdati soglasja Vitezovi za nastop funkcije.

»Soglasja h kandidaturi omenjene osebe predsednik KPK ni podal, ker za to tudi nima pravne podlage, ji je pa dal soglasje v skladu z delovnopravno zakonodajo,« pa je za časnik dejala pooblaščenka KPK za stike z javnostjo Barbara Škrinjar

Deli s prijatelji