(DELNI) LASTNIK

Kako so se podjetja pooblaščenkinega moža mastila pri državi

Objavljeno 21. oktober 2013 09.21 | Posodobljeno 21. oktober 2013 09.14 | Piše: K. K.

Podjetja Aleša Musarja naj bi upnikom, državi, Kapitalski družbi in drugim delničarjem iz HTG odnesla štiri milijone evrov.

Ima lahko javna funkcionarka, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar mirno vest ob poslih svojega moža Aleša Musarja, se vprašujejo v Financah.

LJUBLJANA – Podjetja moža informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar Aleša Musarja so upnikom, državi, Kapitalski družbi in drugim delničarjem iz HTG odnesla štiri milijone evrov, poročajo Finance. S. T. Hammer, ki ga vodi mož informacijske pooblaščenke, je po ugotovitvah iz družbe HTG izčrpal najmanj štiri milijone evrov in pri tem domnevno oškodoval družbo, druge lastnike, upnike in državo, poroča časnik. S preprodajo deležev lastnih podjetij je Aleš Musar oziroma S. T. Hammer (kjer je direktor in tretjinski lastnik) pridobil 4,1 milijona evrov kupnine, kapitalske izgube in druge škode pa je pokril sežanski HTG, ki ni v stoodstotni lasti Musarjevih družb.

Sežansko podjetje HTG, ki se je, preden ga je prevzel S. T. Hammer, ukvarjalo s turizmom, ima že od leta 2011 blokiran transakcijski račun in bo verjetno šlo v stečaj, takoj ko ne bo več mogoče izpodbijati zadnjih spornih poslov. 

 

Deli s prijatelji