IDEJA

Kako po nasvetu SDS ponarediti vinjeto?

Objavljeno 13. september 2013 23.35 | Posodobljeno 13. september 2013 23.36 | Piše: S. J.

Za tiste, ki si vinjete ne morejo privoščiti, predlagajo Alenkino letno vinjeto kopiraj-prilepi.

Ste vinjeto že zamenjali?

LJUBLJANA – »Vas skrbi zadnja podražitev vinjet? Ste ogorčeni, ker ne veste, kako plačati 220 evrov za svoje kombinirano vozilo? Se sprašujete, ali boste spomladi spet sedli za motor? Ne veste, kako plačati 110 evrov, da se boste lahko vozili v službo?« nas nagovorijo na spletni strani Slovenske demokratske stranke (SDS).

Ker večino prebivalstva seveda vse našteto skrbi, nadaljujemo branje. V nadaljevanju nam v SDS zatrdijo, da so naše skrbi odveč, in nam kot rešitev ponudijo Alenkino letno vinjeto kopiraj-prilepi. Z njo se namreč lahko izognete nakupu vinjete, saj si jo s pomočjo navodil, ki jih nudijo na svoji strani, lahko izdelate kar sami.

Tu so torej SDS-navodila, s katerimi boste prihranili kar nekaj denarja: 

  • Vzemite fotoaparat in fotografirajte sosedovo letno vinjeto.
  • Sliko prenesite na računalnik in jo odprite v ustreznem programu za obdelavo slik.
  • Sliko obdelajte in jo stiskajte na barvnem tiskalniku.
  • Izrežite jo in jo namažite s sekundnim lepilom.
  • Nalepko previdno namestite v zgornji levi kot vetrobranskega stekla.
  • Počakajte nekaj trenutkov in letna vinjeta je narejena.

Vendar SDS opozarja, da morate biti pripravljeni tudi na to, da vas ustavijo delavci Darsa ali policisti. Ker vam bodo poskušali izreči kazen, morate uporabiti prijeme FDV, pojasnjuje SDS. Najboljše bo, da uporabite izgovor: »Tale letna vinjeta ni plagiat, je le malomarno narejena. In to prav gotovo ne more biti zadosten razlog za izdajo globe ali za odvzem vinjete.«

Risanka še vedno buri duhove

V SDS pa še vedno ukvarjajo tudi z risanko o aferi Patria, ki jo je v oddaji Infodrom predvajala Televizija Slovenija. Ker v SDS menijo, da se je z objavo risanke zgodila zloraba otrok, sta za četrtek sklicana odbor za kulturo in odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino. SDS pravi, da v oddaji niso bili predstavljeni vsi vidiki afere Patria, prav tako pa so si v oddaji dovolili komentirati nepravnomočno sodbo. Poleg tega naj bi se bila zgodila zloraba otrok, v SDS pa so prepričani, da gre tudi za zlorabo mladinskega programa za politične namene.

Na skupno sejo so povabili ministra za kulturo Uroša Grilca, ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer in generalnega direktorja RTVS Marka Fillija.

SDS predlaga, naj se RTVS javnosti in prizadetim opraviči »zaradi zlorabe mladinskega programa«. Stranka predlaga tudi sklep, naj se RTVS pozove, da poišče odgovorno osebo in jo tudi ustrezno sankcionira. Prav tako želijo, naj odbor sprejme sklep, s katerim bi pozvali RTVS, naj deluje politično nevtralno, še poroča STA.

Deli s prijatelji