NA LINIJI

Kako je Bratuškova (PS) po telefonu presenetila Lukšiča (SD)

Objavljeno 20. januar 2014 09.48 | Posodobljeno 20. januar 2014 09.48 | Piše: K. K.

Igor Šoltes naj bi danes odstopil od kandidature za ministra za zdravje, saj ga stranka SD v parlamentu ne bo podprla.

Alenka Bratušek (PS) je poklicala Igorja Lukšiča (SD) in ga presenetila.

LJUBLJANA – Nekdanji predsednik računskega sodišča in pobudnik ustanovitve nove politične stranke Verjamem Igor Šoltes kot kandidat za ministra za zdravje bo danes prva tema rednega kolegija pri predsednici vlade Alenke Bratušek (PS) ob 11.30, poroča spletni portal Požareport. Pridejo predsedniki koalicijskih strank SD Igor Lukšič, DL Gregor Virant in Desus Karl Erjavec.

Ni podpore, ni kandidature

In še napoved: Šoltes bo danes odstopil od kandidature za ministra za zdravje. Portal namreč poroča: »Če bo Lukšič danes ob pol enajstih vsaj približno še vztrajal na svojih besedah o »nehigieničnosti Šoltesove kandidature, ki vladi jemlje kredibilnost«, izrečenih minuli četrtek, ter napovedal, da Socialni demokrati izvolitve Šoltesa v državnem zboru ne bodo podprli, je Šoltesova kandidatura tako rekoč že mrtva. Nekdanji predsednik računskega sodišča bo v tem primeru verjetno nemudoma odstopil od kandidature, sklicujoč se na situacijo in formulacijo, da itak ne bi mogel uspešno delati, če že znotraj koalicije nima enotne podpore.«

Vroča linija

Vse v zvezi s kandidaturo Šoltesa pa se je menda zgodilo kar telefonsko. Po poročanju Požareporta je namreč predsednik koalicijskega SD Lukšič za to od premierke Bratuškove izvedel po telefonu. In sicer tako, da mu je dejala, da »se bo v javnosti pojavilo Šoltesovo ime«. Bratuškova menda ni sporočila, da bo za ministra predlagala Šoltesa, ampak se je sklicevala na medije.

Deli s prijatelji