CESTNA

Kako hitro na morje: odprtje predora Markovec še visi v zraku

Objavljeno 25. januar 2015 14.44 | Posodobljeno 24. januar 2015 23.00 | Piše: T. L.

Dela v predoru so končana, zdaj čakajo še na dokončanje hitre ceste Koper–Izola. A na trasi se zadnja dela še niso začela ...

Predor Markovec.

LJUBLJANA – Bomo pred začetkom letošnje turistične sezone vendarle dočakali odprtje predora Markovec in hitre ceste Koper–Izola? Jasnega odgovora na to vprašanje od Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) nismo dobili.

Podali pa so odgovor z ohlapnim časovnim rokom, in sicer, da je »predvideni rok za izvedbo dokončanja hitre ceste Koper–Izola 90 dni od uvedbe v delo«. Uvedba v delo pa bo mogoča, ko bo v postopku javnega naročila »potekel rok za uveljavljanje pravnega varstva ponudnikov in bodo izpolnjeni pogoji za uvedbo v delo«. V družbi še pojasnjujejo, da bodo stroški dela omenjenega odseka hitre ceste znani po dokončanju vseh del na tem odseku.

Kot pravijo, so v petek, 9. januarja, potekala pogajanja v postopku oddaje javnega naročila za dokončanje del na trasi. Pogajanj se je udeležilo pet povabljenih ponudnikov, najnižjo ceno pa je podal ponudnik CPG, d. d., iz Nove Gorice. Po podanem predlogu izbora najugodnejše ponudbe bo sprejeta odločitev o oddaji javnega naročila najugodnejšemu ponudniku in pridobitev soglasja nadzornega sveta.

V predoru Markovec so sicer dela končana, ostala pa so manjša dela, ki so vezana na dokončanje del na trasi in se bodo izvajala sočasno z dokončanjem hitre ceste Koper–Izola, še pravijo na Darsu. Tehnični pregled bo mogoče realizirati, ko bodo vsa dela zaključena, tudi tista pred predorom. 

Deli s prijatelji