PREDVOLILNA

Kako bi Bratuškova ustavila Janšo

Objavljeno 26. junij 2014 16.45 | Posodobljeno 26. junij 2014 16.45 | Piše: STA, T. L.

»Vemo, kako je Janez Janša dovolil tajkunom, da brez denarja s poceni krediti odkupijo državno premoženje in ustvarijo težave, s katerimi se ukvarjamo danes,« pravi Bratuškova.

Predsednica vlade Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle.

LJUBLJANA – Volilna kampanja je skorajda na vrhuncu in – kot smo poročali – strankarski veljaki so ob prodaji Mercatorja hrvaškemu Agrokorju poudarjali, kako bi v prihodnje ravnali, če bi jim na julijskih volitvah uspelo prepričati ljudstvo.

Ob današnjem dogodku je Alenka Bratušek spomnila, da je poslanska skupina Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB) v parlamentarno proceduro vložila predlog novele zakona o vladi, s katero bi določili, da pravnomočno obsojeni posameznik ne more opravljati najvišje funkcije ali celo voditi državo. 

»Kandidiram za predsednico vlade, da ustavim ljudi, kot so Bavčar, Šrot, Kordež, Časar in Janša. Vemo, kako je Janez Janša dovolil tajkunom, da brez denarja s poceni krediti odkupijo državno premoženje in ustvarijo težave, s katerimi se ukvarjamo danes,« je dejala Bratuškova.

Računa na Cerarja

Prav zato so tudi vložili omenjeni predlog novele. »Pozivam poslanske skupine, ki so še v državnem zboru, da nas pri tem podprejo in omogočijo sprejem zakona še pred volitvami. Zelo vesela bi bila, če bi nas pri tem podprl še en kandidat, ki želi biti predsednik vlade – Miro Cerar. Upam, da bom dobila njegovo mnenje o tem, ali ljudje, ki so pravnomočno obsojeni in sedijo na Dobu, lahko vodijo in upravljajo našo državo,« je še dodala Bratuškova.

 

Spomnila je, da so se največje težave slovenskega gospodarstva zgodile v obdobju 2004–2008, ko so banke dajale tajkunske kredite brez ustreznega kritja. »Zato se danes ukvarjamo s težavami bank in težavo z Mercatorjem. Kdo je takrat vodil vlado, nam je vsem jasno, to je bil Janez Janša,« je zaključila.

 

Deli s prijatelji