BREZ POJASNIL

Kaj skrivata Cerar in Bratuškova?

Objavljeno 18. junij 2014 21.07 | Posodobljeno 18. junij 2014 21.07 | Piše: P. J.

Stroški ustanovitve obeh kongresov so še vedno skrbno varovani.

Ustanovni kongres SMC je bil na Gospodarskem razstavišču, Združenje Alenke Bratušek pa se je ustanovilo v Stari mestni elektrarni.

LJUBLJANA – Novoustavljeni stranki, Združenje Alenke Bratušek (ZaAB) in Stranka Mira Cerarja (SMC), imata, kot kaže, težave s preračunavanjem. V obeh strankah še vedno niso pojasnili, koliko so znašali stroški njihovega ustanovnega kongresa.

Kljub temu da že od ustanovitve obeh strank dalje prosimo za podatke, koliko so znašali stroški ustanovitve obeh strank, odgovorov ne dobimo. Tiskovni predstavnik Cerarjeve stranke Gregor Jagodič nam že več dni obljublja, da bo pojasnil, koliko je stal najem dvorane na Gospodarskem razstavišču in koliko so plačali za dva notarja, ki sta na ustanovitvi overjala podpise. Za ustanovitev stranke se je namreč predhodno zahteva 200 overjenih podpisov. Zanimalo nas je tudi, koliko so stale tiskovine in kdo vse skupaj plača. Cerar je stranko ustanovil 2. junija.

Koliko so za kongres plačali Šoltesovi, pa preverite tukaj.

Podobna zgodba pa je tudi z Združenjem Alenke Bratušek. Ustanovni kongres stranke je imela v Stari mestni elektrarni 31. maja. Slavko Gegič je takrat pojasnjeval, da bodo vsi stroški znani v prvem tednu junija, ko bodo prišli vsi računi. Koliko je stalo vse skupaj, niso še danes niso pojasnili, kljub temu da smo jih večkrat pozvali k odgovoru. V zadnjem telefonskem pogovoru v ponedeljek je Gegič vprašal celo, zakaj je takšno zanimanje za stroške njihovega kongresa, in dodal, da bo preveril in javil – pa ni.

Na kongresu stranke Alenke Bratušek sta po nekajurnem programu sledila še pogostitev in nastop glasbene skupine. Skoparili niso niti s tiskovinami, saj so poleg map izdelali tudi knjižico s programom.

 

Deli s prijatelji