IŠČE SE ...

Kaj se kuha na borzi dela?

Objavljeno 17. julij 2015 18.33 | Posodobljeno 17. julij 2015 18.33 | Piše: T. L.

Preverili smo, v katerih panogah je največ zaposlitvenih možnosti.

Junija je bilo manj brezposelnih kot v maju

LJUBLJANA – Medtem ko je na zavodu za zaposlovanje evidentiranih uradno 110.245 iskalcev zaposlitve, ki se potegujejo za 1377 prostih delovnih mest, pride vsakršna informacija o prostih delovnih mestih prav. 

Med oglasi na zavodu je med prostimi delovnimi mesti največ povpraševanja po bolničarjih (negovalcih), kuharjih in čistilcih. Vrata pa niso zaprta niti v državnih (in državno financiranih) ustanovah, kjer večinoma zaposlujejo tudi za nedoločen čas.

Državne jasli se še polnijo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ima objavljenih kar nekaj oglasov za spletni strani ZZRS, med drugim iščejo svetovalce, višje referente in podsekretarje. Na Finančni upravi RS je pomanjkanje finančnih kontrolorjev in svetovalcev za različna področja financ. Državni NLB bi rad imel novega direktorja, sam republiški zavod za zaposlovanje pa išče novega samostojnega svetovalca. Možnosti za zaposlitev so tudi v okviru republiškega javnega sklada. 

Sicer pa glede na oglase, ki so še objavljeni na strani zavoda, veliko kadra primanjkuje med učitelji najrazličnejših področij, iščejo se tudi tesarji in električarji ...

V Borzi dela v časniku Delo smo preverili, kaj je trenutno aktualno na trgu dela. Ugotovitve niso presenetljive. Še vedno je največje povpraševanje po prodajalcih, delavcih za raznolika dela v gradbeništvu, voznikih tovornjakov (za domači in mednarodni promet), v prestolnici iščejo tudi več taksistov. Niso pa pozabljeni niti poklici, kot sta ključavničarstvo in strugarstvo.

Ste danes že preverili ponudbo prostih delovnih mest?

 

Deli s prijatelji