ŠENTILJ

Kaj se dogaja? V center za migrante prišli po nevarno snov

Objavljeno 09. februar 2016 16.06 | Posodobljeno 09. februar 2016 16.06 | Piše: Mo. S.

»Odvoz nevarnih snovi«, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Vrsta pred popisnim šotorom. Identifikacija, nato pa na malico in v nastanitveni šotor.

ŠENTILJ – Dopoldne je bilo v nastanitvenem centru za migrante v Šentilju pestro. Ne, ni prišlo do kakšnih izgredov ali nenapovedanega navala, temveč je uprava za zaščito in reševanje poročala: »Odvoz nevarnih snovi.« Več ni bilo znanega. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na štajersko policijo, kjer so nam povedali, da o dogodku niso bili obveščeni, zato smo o tem, kaj natančno se v centru dogaja, povprašali še upravo za zaščito in reševanje.

Odpeljali absorpcijska sredstva

»Vodja nastanitvenega centra za migrante Šentilj je danes odredil odvoz porabljenega absorpcijskega sredstva na deponijo. Absorpcijsko sredstvo se v nastanitvenem centru za migrante Šentilj uporablja za odstranjevanje madežev kurilnega olja. Madeži nastajajo pri kapljanju kurilnega olja na tla ob polnjenju posod za gorivo pri pečeh za ogrevanje šotorov,« nam je pojasnil Boštjan Poklukar, tiskovni predstavnik uprave za področje migracij.

Kot je dodal, se porabljeno absorpcijsko sredstvo v nastanitvenem centru Šentilj zbira in shranjuje v ustrezni posodi v skladu z okoljskimi standardi. Od jeseni se je tam tako nabralo že približno kubični meter porabljenega absorpcijskega sredstva, ki ga je pogodbeni izvajalec danes odpeljal na ustrezno deponijo.

Deli s prijatelji