UPOKOJENEC

Kaj Pečečnik svetuje Cerarju in »stranki luzerjev in bluzačev«

Objavljeno 30. junij 2015 22.30 | Posodobljeno 30. junij 2015 22.30 | Piše: M. U.

Eden najbogatejših Slovencev v penziji, v politiki ga ne boste videli.

Joc Pečečnik.

LJUBLJANA – Eden najbogatejših Slovencev, Joc Pečečnik, ki je obogatel z igralništvom, je uradno upokojenec. Pri 46 letih. A to ne pomeni, da bo popolnoma izpregel, saj bo še vedno deloval kot finančni vlagatelj. Za Siol je kralj igralnih avtomatov o zgodbi o bežigrajskem stadionu in neuspešnem pogajanju z državo in okoliškimi prebivalci dejal, da »na strani z vojaškimi standardi ščitimo nekaj, kar je nepotrebno zaščite, po drugi strani pa režemo vejo, na kateri sedimo«. Dodal je, da se zgodbe, ko je bila njegova o investiranju v prenovo stadiona, izkoriščajo za to, da se investitorja prikaže kot vandala.

Podjetje Interblock je uredil, da deluje uspešno tudi brez njega. V firmi je 300 zaposlenih, do konca leta 2015 bodo odprli še pisarno v Južni Ameriki.

Nasvet Cerarju in »stranki luzerjev in bluzačev«

Pečečnik je pojasnil tudi kaj bi svetoval premierju Cerarju za boljšo Slovenijo. »Da postane gospodar in da poskusi narediti preprosto javno strategijo: kam se bo usmerilo naše podjetništvo, naš turizem, kam se bodo usmerile javne službe in kakšen naj bo načrt naše smeri.« Ob tem pa je Pečečnik kategorično zanikal, da bi šel v politiko, je pa okrcal Združeno levico ali »stranko luzerjev in bluzačev«. Svetuje jim, da bi bilo prav, če bi kako leto preživeli v podjetniškem okolju. Dodal je, da se strinja, da imajo menedžerji v Sloveniji premalo poslovne kulture in da je treba izkoriščevalske menedžerje nagnati. A kot opozarja, niso vsi taki. Pristavil je še, da »ljudje iz Združene levice ne vedo, da prihodek in denar ne prihajata od države niti z neba«.

Deli s prijatelji