LETALSKE VOZOVNICE

Kaj KPK ve o vozovnicah »moralnega mesije slovenske politike«?

Objavljeno 29. oktober 2013 11.49 | Posodobljeno 29. oktober 2013 11.49 | Piše: T. L.

Podmladek stranke SDS vprašuje KPK o ugotovitvah preiskave nakupa poceni letalskih kart ministra Viranta. Ne odobravajo namreč tega, da moralne nauke delijo tisti, ki imajo prste do dna v marmeladi.

LJUBLJANA – Kaj je Klemenčičeva Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ugotovila glede »blazno poceni letalskih kart« ministra Gregorja Viranta, zanima podmladek stranke SDS. Kot opominjajo, se je ob izbruhu afere v mesecu maju in juniju KPK zavezal, da bo preiskal primer, a zdi se, da je »zamolčanje teh rezultatov in afere ena izmed koalicijskih točk vlade Alenke Bratušek«.

O nakupu Virantovih letalskih vozovnic »je krožilo več pripovedk s strani ministra Viranta. Težave z obrazložitvijo so imeli tudi pri nacionalnem letalskem prevozniku«, v sporočilu za javnost, v katerem se vprašujejo, kdaj bo KPK podal ugotovitve preiskave v zvezi »z moralno mesijo slovenske politike«, pišejo v Slovenski demokratski mladini (SDM).

Vprašujejo se, ali je bil Virant zaposlen v Adrii

»Zadnja gradiva in poročanja medijev so dokazala, da so bile letalske vozovnice, s katerimi je Gregor Virant letel v Frankfurt in Skopje, iz prodajnega razreda R. Slednje so za lete v poslovnem razredu namenjene izključno zaposlenim v Adrii Airways in samo za službene namene. Seveda sta mogoča scenarija samo dva: prvi, pri katerem je bil minister Virant deležen neupravičenih popustov in ugodnosti s strani obubožanega letalskega prevoznika, ali pa je bil Gregor Virant v tem času zaposlen pri Adrii Airways.«

Vse do danes slovenska javnost še ni bila seznanjena z ugotovitvami preiskave, čeprav so dokazi sami pokazali, da je »šlo za očitno zlorabo ter oškodovanje nacionalnega letalskega prevoznika, katerega proračun smo že prevečkrat v preteklosti dokapitalizirali prav vsi davkoplačevalci v Sloveniji«, ugotavljajo v SDM in ob tem KPK pozivajo, da z izsledki preiskave čim prej seznani širšo slovensko javnost, »saj ne odobravamo tega, da moralne nauke delijo prav tisti, ki imajo prste do dna v marmeladi«.

 

Deli s prijatelji