NIMA DEBELE KOŽE

Kaj je v odstopni izjavi zapisala Trop Skazova

Objavljeno 25. marec 2014 11.34 | Posodobljeno 25. marec 2014 11.34 | Piše: T. L.

Bratuškova odločitev Trop Skazove obžaluje.

LJUBLJANA – »Ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza je sinoči poslala odstopno izjavo, v kateri je podala razloge za to odločitev. Njen odstop obžalujem, saj se je v tem mesecu reševanja težav v zdravstvu lotila z veliko odločnostjo. Hkrati njen odstop tudi razumem, saj v naši politiki, vedno bolj pa tudi v medijih ter celotni družbi, postajamo zelo nestrpni in pri blatenju oseb, ki želijo nekaj spremeniti na boljše, meje obračunavanja spuščamo iz dneva v dan. Dr. Alenka Trop Skaza je postala tarča vsakodnevnih napadov, kljub temu da ni sprejela ali podpisala nobene sporne odločitve. Za vstop v politiko, kjer se odloča o pomembnih stvareh za življenje ljudi, je vedno težje pridobiti kakovostne posameznike. Še preden imaš možnost kaj narediti ali spremeniti, postaneš tarča nesorazmernih napadov. Nadaljevanje takšne poti naši družbi ne more prinesti želenega napredka,« so ob odstopu novopečene ministrice sporočili iz kabineta vlade Alenke Bratušek.

O poslih moža nič, več pa o dopolnilnem zavarovanju

In kaj je v odstopni izjavi Trop Skazova napisala Bratuškovi? Eno od težav, s katerimi da si je nakopala nasprotnike, vidi v napovedani spremembi zdravstvenega zavarovanja in predvsem ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Kot pravi, so jo opozorili, da se veliko dogaja v ozadju in da je nameravana ukinitev dopolnilnega zavarovanja odnesla še vsakega ministra.

Raje družina kot kariera

V odstopni izjavi podrobneje poslov podjetje njenega moža sicer ni komentirala, je pa zapisala, da danes ve, da nima dovolj debele kože, da bi prenesla vse pritiske. »Nisem politik, v politiko sem vstopila iz povsem drugačnega okolja. Dejansko nisem vedela, da so pritiski tako hudi. In na koncu, ko sem se morala odločiti, ali kariera ali družina, sem izbrala družino,« je v pojasnilo in opravičilo zapisala Trop Skazova. 

 

Deli s prijatelji